Afbeelding
Foto: Peter de Koning

GERLOF TROMMELEN KRIJGT 'SERENADE' TOT LAATSTE PLAATS VOL

Zilveren jubileum met gouden randje

Zanger Gerlof Trommelen krijgt bijna kippenvel als hij terugdenkt aan zijn jubileumconcerten van zaterdag en zondag in De Serenade in Liempde. ,,Het waren nog mooiere optredens dan ik had verwacht."

JAN HERMENS

Zaterdagavond was de zaal tot de laatste plaats bezet. Het publiek reageerde enthousiast op alle songs die Trommelen als snoepjes over de luisteraars uitstrooide. ,,56 nummers heb ik gezongen, het was een avond vol diversiteit. Van Elvis Presley tot De Dijk, alles kwam voorbij. Ik wilde een overzicht geven van de afgelopen 25 jaar. Vandaar dat er vier bands meespeelden, Each One, De Kromploegers, The Herriecanes en De Aggemarvanhuisafband. Ze hebben allemaal met mij samengewerkt of doen dat nog steeds."

SINGLE

Bijzonder was de presentatie van Trommelens eerste eigen single, Sing. ,,Ik zing al een kwarteeuw nummers van anderen. Nu heb ik dan een eigen lied uitgebracht. Ik heb het zaterdag gezongen met begeleiding van The Herriecanes, aangevuld met Harry Hendriks. De single staat inmiddels op YouTube. Mochten er inkomsten uit voortkomen, dan gaan die naar stichting ALS Nederland. Er is zaterdagavond zo'n vijfhonderd euro gedoneerd voor dit goede doel."

Een dag later stond Trommelen op het podium voor ouderen en mensen met een beperking. ,,Een heel ander concert, met tafels en stoelen waaraan het publiek zittend kon luisteren. De sfeer was warm en gemoedelijk."

Aan Flashback met Gerlof&Friends hebben diverse mensen meegewerkt. ,,Ik wil iedereen die op de een of andere manier aan mijn jubileumoptredens heeft bijgedragen, hartelijk bedanken. Het was geweldig."

FOTO ONDER: Gerlof Trommelen is helemaal in zijn element op het podium. (Foto: Peter de Koning).