BOXTELAREN LATEN ZICH VERRASSEN

Ducks komt niet los uit wurggreep van Octopus

RUGBY

De rugbyers van Ducks/Oysters lieten zich in de uitwedstrijd bij Octopus in Uden verrassen. De lager geplaatste thuisploeg kwam stevig uit de startblokken en maakte er een fysieke wedstrijd van.

Waar Ducks dacht even snel wat punten te scoren, kreeg het twee snelle try's van de thuisploeg om de oren. Toen dit powerplay van Uden tot stand was gebracht wist Ducks tegen te scoren, net voor rust. De ploegen gingen de kleedkamer in met 14-5 voor Octopus op het scorebord.

In de tweede helft deed Ducks/Oysters verwoede pogingen om een nederlaag af te wenden. Door blessures waren een paar wissels noodzakelijk. Speler/trainer Tim Nouwens moest bijvoorbeeld met een hoofdwond het veld verlaten. Verder dan een try plus conversie kwam Ducks niet.

SLOFOFFENSIEF

De Boxtelaren zetten een slotoffensief in, maar dat overleefde Octopus. De gastheren sleepten hierdoor een 17-12 overwinning in de wacht. De competitie ligt nu vier weken stil. Voor Ducks is het zaak om de geblesseerden rust te geven en plan de campagne te maken voor de play-offs die zondag 12 januari starten. Omdat Ducks/Oysters derde is geworden in de eerste competitiehelft heeft de ploeg zich hiervoor gekwalificeerd. De jeugd speelt komende zaterdag nog wel een competitieronde.

Uitslagen zaterdag 8 december
Cubs: Wasps Nijmegen - Ducks/RCE        79-0
Junioren: Ducks/RCE - Oysters        36-24
Colts: Ducks/RCE - Diok Leiden        5-51
Uitslagen zondag 9 december
Senioren: Octopus - Ducks/Oysters        17-12


Programma zaterdag 15 december

Cubs: Eemland - Ducks/RCE        12.30
Junioren: Gouda - Ducks/RCE        12.00
Colts: West Coast - Ducks/RCE        14.30


Extra inloopspreekuur

Het Vrijwilligerssteunpunt van ContourdeTwern houdt iedere maandag van 10.00 tot 12.00 uur een extra inloopspreekuur in de bibliotheek aan de Burgakker. Het gaat om een proef die tot en met januari duurt en bedoeld is voor mensen die overwegen om vrijwilligerswerk te gaan doen. Op 24 en 31 december vervalt het spreekuur vanwege de kerstvakantie.