Blaasmuziek en koorzang voor 'Met Je Hart'

Nadat vrouwenorkest Breiwerk twee jaar op rij een groep kwetsbare ouderen van stichting Met Je Hart trakteerde op een muzikale kerstmiddag, neemt Boxtel's Harmonie nu dit initiatief over. Zondag 16 december worden in het Muziekhuis (Passage Riche 4) optredens verzorgd door blaaskapel Stara Svestky en ouderenkoor Ons Genoegen.

De kerstmiddag wordt gehouden in het kader van het 110-jarig bestaan dat Boxtel's Harmonie viert. Leden van het muziekkorps halen de ouderen op en zorgen dat ze na afloop ook weer thuis komen. Tijdens het concert, dat van 14.00 tot 16.30 uur duurt, worden de gasten van Met Je Hart in de watten gelegd met een hapje en een drankje.

Ons Genoegen, gedirigeerd door fagottist Mirjam Zweerts van Boxtel's Harmonie, zingt een kerstrepertoire. De blaaskapel, een informele voortzetting van het vroegere orkest Die Zwetschgenbub'n, wisselt de koorzang af met Tsjechische volksmuziek. Voor de gasten van Met Je Hart worden in de zaal zitplaatsen gereserveerd. Overige belangstellenden zijn welkom om in het bargedeelte de muzikale middag mee te maken.

KIENAVOND

Om de kerstmiddag financieel mogelijk te maken, houdt de harmonie de dag ervoor, zaterdag 15 december een kienavond in het Muziekhuis. Vanaf 20.00 uur wordt gespeeld om diverse geldprijzen; om 19.00 uur gaat de zaal open.


Mooie verhalen bij dorpskerstboom kiosk Gemonde

Ook dit jaar wordt in Gemonde een jaarlijkse traditie voortgezet als zaterdag 15 december een grote kerstboom bij de muziekkiosk wordt geplaatst. De Gemondenaren zorgen ervoor dat de dorpskerstboom mooi verlicht en versierd wordt en ook leerlingen van basisschool Sint-Lambertus dragen hieraan bij.

Traditiegetrouw komt een kist met kaarten in de kiosk te staan, zodat alle inwoners een wens op kunnen schrijven en in de boom kunnen hangen. Dit jaar heeft de Leefbaarheidsgroep Gemonde gezorgd voor een extra feestelijk tintje. Op zaterdag 22 december komt er een verhalenverteller naar het dorp die om 15.30 uur voor de kinderen, natuurlijk bij de versierde kerstboom.

Na een korte pauze met een warm drankje en wat lekkers, volgt om 16.30 uur een verhaal voor volwassenen mét een mooie kerstgedachte erin verwerkt. In de kiosk worden zitplaatsen gecreëerd zodat iedereen droog en warm kan zitten.


VanOndersteBoven viert kerstavond op De Kleine Aarde

Stichting VanOndersteBoven verzorgt kerstavond, maandag 24 december twee kerstvieringen op De Kleine Aarde aan het Klaverblad 13 in Boxtel. Om 17.00 uur voor ouders met kleine kinderen en om 19.30 uur voor volwassenen. Het thema is: geboorte, nieuw leven dat ontvangen wordt en tot ontplooiing mag komen.

Tijdens de middagbijeenkomst neemt Ria Bergman de aanwezige kinderen mee in het kerstverhaal. Dit vertelt zij bij de kerstboom die buiten voor het bezoekerscentrum staat.

In de avond vertelt Roger Veltrop over zijn nieuwe leven na een geslaagde operatie, waarin hij een donorhart heeft gekregen. Hij deelt zijn verwondering hierover met alle aanwezigen. Daarnaast is Pleun van Dieren aanwezig, zij is onlangs bevallen van een zoontje en wil graag haar ervaringen vertellen en gevoelens met iedereen delen. Ze zingt tevens een paar liedjes. Muziek is er ook van het koor Ratatouille en Nico Bulter verbindt op piano de verhalen.

Beide vieringen zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.


Kerstmarkt Selissenwal

In de wijk Selissenwal vindt zaterdag 15 december de jaarlijkse kerstmarkt plaats. Kinderen kunnen een rondje rijden in de arrenslee, meedoen aan sportactiviteiten in de parkeergarage van De Walnoot, er worden marshmallows geroosterd en er zijn kraampjes met allerlei producten. Tevens wordt een wensboom opgetuigd. Er is ook een binnenprogramma.