Afbeelding
Foto:

REUS JAS DE KEISTAMPER HEROPENT VERNIEUWD CENTRUMPLEIN

Herinrichting Markt is op oor na geveld

De herinrichting van de Markt en Rozemarijnstraat nadert zijn voltooiing. Zondag 16 december heropent wethouder Eric van den Broek het vernieuwde plein in samenwerking van reus Jas de Keistamper. Om 15.00 uur begint de feestelijke bijeenkomst. Momenteel worden de laatste aanpassingen verricht.

De vernieuwde Markt vormt komende zondag het hart van de kerstfair. Een enorme kerstboom met verlichting brengt bezoekers alvast in de juiste sfeer. Dat lukt niet bij iedereen. Riky en Gerard van der Sloot namen deze week een kijkje en waren vol lof over hoe de Markt, waar ze vele jaren café Marktzicht runden, een metamorfose onderging. ,,Maar die enorme spar voor het gemeentehuis is een schandaal! Er is al zoveel geld uitgegeven voor de herinrichting. Dan had er toch ook wel een fraaiere kerstboom uitgezocht kunnen worden", schampert Riky.

Deze week waren op sociale media ook kritische opmerkingte lezen over (te) diepe hemelwatergoten in Rozemarijnstraat die een probleem zijn voor mensen in een rolstoel of met een rollater. Centrumwethouder Eric van den Broek nam gisteren de proef op de som. ,,Natuurlijk is het werk nog in uitvoering en worden eventuele onvolkomenheden nog nagekeken en er zoveel mogelijk uitgehaald, maar als we nu al op basis van aanwijzingen van toekomstige bezoekers van de Markt kunnen handelen, dan doen we dat uiteraard", liet de wethouder via zijn woordvoerder weten. (Foto: Henk van Weert).