Afbeelding
Foto: Marianne Hol

PODIUM VOOR LOKALE KUNSTENAARS

Boxtelse creatievelingen exposeren kunst in MuBo

Liefst 22 amateurkunstenaars krijgen van zaterdag 15 tot en met zondag 10 maart een podium in Museum Boxtel (MuBo) aan de Baroniestraat. Volgens de organisatoren vormen de ingezonden werken gezamenlijk een 'prachtige expositie met een grote variatie aan kunstuitingen: van schilderkunst tot poëzie'.

Naast dat bezoekers kunnen genieten van schilderijen en gedichten, zijn er ook beeldhouwkunst, kunstfotografie, keramiek, houtsculptuur, naaldkunst, sieradenontwerp en collage te zien. De tentoonstelling is in nauwe samenwerking met de exposanten tot stand gekomen, aldus een woordvoerder van MuBo. Tijdens de duur van de expositie is het mogelijk kennis te maken met de kunstenaars. Gedurende reguliere openingstijden zijn er altijd een of meerderen aanwezig om mee in gesprek te gaan; ze zijn te herkennen aan een badge.

DEMONSTRATIES

Op alle zondagen tussen 14.00 en 16.00 uur demonstraties en presentaties gehouden door de inzenders. Die vinden plaats in de ontvangstruimte van MuBo. De 'kunstenaar van dienst' laat zien hoe diegene te werk gaat en vertelt over de totstandkoming van zijn of haar kunst. Op de website www.muboboxtel.nl is complete programma te vinden.

De entreeprijs voor volwassenen bedraagt vier euro, jeugd vanaf twaalf jaar betaalt twee euro en kinderen jonger dan twaalf jaar mogen gratis naar binnen onder begeleiding van een volwassene. MuBo is open op zaterdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur. Dit zijn ook de openingstijden voor woensdag 26 december (tweede kerstdag).

FOTO ONDER: Dit beeld is van Marianne Hol, een van de amateurkunstenaars die exposeert. (Foto: Marianne Hol).