Afbeelding
Foto: Daisy Renders

ZAAL 'HET HOF' IN HET TEKEN VAN PLOEGERRANGFESTIVAL

Jeugd toont creativiteit aan prins Cas

Liempdse schoolkinderen laten zondag 16 december aan jeugdprins Cas d'n Urste zien wat zij in hun mars hebben. Liefst vijftig leerlingen uit groepen 3 tot en met 8 tonen vanaf 13.00 uur hun talenten op het podium in Het Hof tijdens het Ploegerrangfestival.

In totaal staan er negentien acts op het programma in Ploegerspaleis Het Hof. De jeugd gaat, onder toeziend oog van jeugdprins Cas én zijn adjudant Tim, een nummer playbacken of zelf zingen. Een deskundige jury beoordeelt de optredens. Uit elke categorie (playbacken en zingen) volgen drie winnaars. Alle acts met de eerste prijs doen mee aan de jeugdzittingsavonden op vrijdag 1 en zaterdag 2 februari.

VROLIJKE NOOT

Ook wordt de Vrolijke Noot uitgereikt, de prijs waarvan de winnaar wordt gekozen door prins Joost d'n Echte en adjudant Tom. Die act plaatst zich eveneens voor de Jeugdzittingsavonden. De kolderregent en zijn kompaan kiezen daarmee welk optreden tijdens het Ploegerrangfestival het meest carnavalesk is.

Het carnavalsevenement in Het Hof aan de Nieuwstraat 43 in Liempde duurt tot 17.00 uur. Toegang is gratis.

FOTO BOVEN: Van carnavaleske en humoristische acts tot aan zang: het Ploegerrangfestival in zaal Het Hof is ieder jaar weer een enerverend evenement. (Foto: Daisy Renders, 2017).


BURENHULP START INITIATIEF NA PEILING IN ROND KERK EN ORION

Lennisheuvel krijgt een eigen eetpunt

RENS VAN DEN ELSEN

Na Boxtel, Liempde en Esch, krijgt nu ook Lennisheuvel een eigen eetpunt. De initiatiefgroep van Burenhulp gaat hiermee woensdag 6 februari om 12.00 uur van start in gemeenschapshuis Orion. Zij wil hiermee zorgen voor meer sociale cohesie in het dorp. Middels een enquête in het nieuwsblad van dorpsberaad Rond Kerk en Orion peilden de vrijwilligers de behoefte hieraan. Die bleek rendabel genoeg om er werk van te maken.

Vanuit de initiatiefgroep was er al langer een idee om met een eetpunt in Lennisheuvel aan de slag te gaan. Deze zomer gingen de leden op bezoek bij hun collega's in Liempde (van stichting Belangenbehartiging Ouderen Liempde) om inspiratie op te doen. ,,Daar richten ze zich vooral op ouderen, wij willen het eetpunt graag voor iedereen toegankelijk maken", vertelt Chris D'Havé van de initiatiefgroep Burenhulp Lennisheuvel. ,,Het moet een ontmoetingsmoment worden voor alle inwoners, oud én jong."

Burenhulp heeft vorig jaar een soortgelijk eetpunt opgezet bij café Meneer Klaver. Hier is het iedere tweede en vierde dinsdag van de maand mogelijk om voor een laag bedrag te komen eten. Dit heeft uitbater en chefkok Adrie Nooijens echter overgenomen. D'Havé benadrukt dat het nieuwe eetpunt niet gaat concurreren met dat van het eetcafé. ,,We kunnen prima naast elkaar bestaan. Wij houden onze bijeenkomsten daarom ook op woensdagmiddag. Daarnaast denk ik dat het eten in een restaurant voor sommige mensen een te hoge drempel kan zijn en die nemen we met ons eetpunt weg."

Samen met Theo Lamers, bestuurslid van RKO en van de initiatiefgroep, is D'Havé de laatste weken druk doende om alles geregeld te krijgen. ,,De cateraar en de locatie liggen vast, we hebben goede hoop dat dit goed gaat lopen in Lennisheuvel", aldus D'Havé. Om alles zo lokaal mogelijk te houden zijn een drietal cateraars uit het dorp aangeschreven om de maaltijden te gaan voorzien. Lunchroom Bij D'Ingens van dorpsbewoner Ingrid van Veen is uiteindelijk uit de bus gekomen om de menu's te verzorgen.

VRIJWILLIGERS

Waar het eetpunt in Elisabethsdael in Boxtel in de zomer struikelde over een tekort aan vrijwilligers, lijkt dat in Lennisheuvel geen probleem te vormen. Door de enquête meldde zich ook een aantal vrijwilligers aan. ,,We denken dat we zo'n vier vrijwilligers per week nodig hebben, dus hiermee kunnen we al vooruit. We hopen dat naarmate onze bekendheid groeit, zich ook meer mensen aanmelden als vrijwilliger of deelnemer", aldus D'Havé.

Inwoners van Lennisheuvel kunnen een twee- of driegangenmenu reserveren bij het eetpunt. Wat precies de kosten gaan zijn voor een maaltijd is nog niet bekend, maar D'Havé verwacht dat de prijs rond de tien euro gaat uitkomen. De keuze voor het menu kan men twee dagen vooraf doorgeven via telefoonnummer 06-22 42 99 98 of e-mail burenhulplennisheuvel@gmail.com. Ook een eventueel dieet kan men via deze kanalen doorgegeven. Daarnaast is het ook mogelijk om opgehaald en weer thuisgebracht te worden.