Afbeelding
Foto: 040FIT

KOETSENBEDRIJF LEVERT DEEL OPSLAG IN

Sporters 040FIT! krijgen meer ruimte op de Duit

Ruim anderhalf jaar nadat supermarkt Aldi zijn plannen bekendmaakte, gaat in februari de sloophamer in het oude postsorteercentrum aan de Fellenoord. De huidige huurder van dat pand, 040FIT! maakte vorige week bekend te verhuizen naar Duit 12. Daarmee komt een einde aan de onzekerheid voor de ruim tweeduizend leden van de sportschool.

Middels een mail naar alle leden bracht de sportschool het nieuws van de verhuizing naar buiten. Drie weken geleden meldde deze krant al dat de twee partijen bijna tot een overeenkomst waren gekomen. De nieuwe locatie van 040FIT! kon toen nog niet bekendgemaakt worden.

In het pand aan de Duit was voorheen HiPa Sports gevestigd. Wegens het teruglopende aantal leden, stopte eigenaar Paul Ketelaars eind juli met zijn bedrijf. Het gebouw is eigendom van Edwin Kelders, die met zijn onderneming Kelders Carriage Services onder hetzelfde dak opereert. Hij levert nu een deel van zijn opslag in om meer ruimte te maken voor 040FIT!. De handelaar in rijtuigen, koetsen en wagens voor paarden, blijft gevestigd aan de Duit.

In totaal telt de sportschool straks zo'n duizend vierkante meter aan oppervlakte, waar dat nu 750 vierkante meter is. Daarnaast zijn er douches aanwezig, wordt de bovenverdieping ingericht voor gewichtheffen en aanverwanten en is er op de begane grond meer ruimte voor cardiotoestellen en groepslessen.

VOETEN IN DE AARDE

Dat de verhuizing nu toch een feit is, had nog wel wat voeten in de aarde. ,,We hebben in de gesprekken met Aldi altijd gezegd dat we best plaats wilden maken, mits er een locatie ter beschikking was welke voldeed aan onze standaard. We willen onze klanten namelijk nog beter kunnen faciliteren. Een dergelijke locatie was er lange tijd niet, dus een verhuizing was uitgesloten", aldus de sportschool. De directeur van 040FIT!, dat ook vestigingen heeft in Valkenswaard en Eindhoven, gaf in april nog aan niet te willen wijken voor Aldi en zich te houden aan de afgesproken huurperiode tot 2022. De sluiting van HiPa Sports aan de Duit was voor Aldi een kans om 040FIT! alsnog een goed alternatief te bieden.

ALDI

Niet alleen 040FIT! was verrast toen Aldi vorig jaar juni de plannen lanceerde. Ook de gemeente Boxtel verbaasde zich over de zet van de Duitse supermarktketen. Wethouder Eric van den Broek ziet langs de toch al drukke Brederodeweg liever niet nog een supermarkt verschijnen. Aan de overkant zit immers Lidl al.

Het huidige bestemmingsplan liet de bouw echter wel toe, maar dat gold niet voor de horeca- en detailhandelsvisie. Die voorziet niet in nieuwe vestigingen buiten het centrum. Het college van B en W nam vorig jaar dan ook extra tijd om de aanvraag te beoordelen. Uiteindelijk probeerde de gemeente het plan af te schieten door enkele technische elementen in het bouwplan van de supermarkt af te keuren. Na enkele aanpassingen kon het college echter niet anders dan alsnog een vergunning afgeven. Dat gebeurde vlak voor het paasweekeinde van dit jaar.

SLOPEN

Supermarkt Aldi krijgt het pand aan de Fellenoord op 1 februari in handen. Het plan is om het oude postsorteercentrum te slopen en dit te vervangen voor nieuwbouw. Op het dak van de nieuwe winkel komen onder meer parkeerplaatsen die bereikbaar zijn via een helling aan de zijkant. De huidige locaties aan de Kapelweg en Oosterhof worden in de nieuwe winkel samengebracht.

De sportschool is de komende weken bezig zijn met de verbouwing van de nieuwe locatie. Het is de bedoeling dat eind januari alles overgebracht wordt van Fellenoord naar Duit. Daarvoor is de sportschool enkele dagen gesloten.

De Aldi is om een reactie gevraagd, maar deze kwam niet binnen voor het ter perse gaan van deze krant.

FOTO ONDER: Een impressie van de nieuwe ruimte van 040FIT! op de Duit 12. Er is meer ruimte dankzij een deel van de opslag van Kelders Carriage Services. (Foto: 040FIT!).