Afbeelding
Foto:

Gouden paar in Boxtel

Trouwen op vrijdag de dertiende brengt geen ongeluk. Althans, niet voor Harrie Steenbekkers (75) en de drie jaar jongere Annie van Boxtel. Het Boxtelse paar is vandaag, donderdag 13 december op de kop af vijftig jaar getrouwd.

JAN HERMENS

,,Voor ons is 13 een geluksgetal," aldus Annie. ,,Vijftig jaar samen, dat is niet iedereen gegeven." Ze weet nog precies hoe Harrie en zij elkaar voor het eerst ontmoetten. ,,Het was op 18 augustus 1963. Harrie zat bij de marine en was net terug uit Curaçao. Lekker bruin en dan die zwarte haren. Zijn familie woonde naast ons, het huis was voor Harrie helemaal nieuw, hij had immers op Curaçao gewerkt. Ik kwam uit de schuur, zag hem en dacht: 'wow'. 's Avonds zijn we samen naar de kermis gegaan. Zo is het gekomen."

Na vijf jaar verkering trouwde het jonge paar. Harrie verruilde het marineblauw voor een douane-uniform. ,,Vanwege mijn werk zijn we naar Rotterdam verhuisd. Dat hebben we vaak gedaan, verhuizen. Binnen Boxtel hebben we op diverse plekken gewoond, onder andere in de Taxandrialaan. Dat huis is nu van onze zoon. Wij betrokken 22 jaar geleden ons huidige appartement en dat bevalt ons prima."

Om hun vijftigjarig huwelijk te vieren, zijn Annie en Harrie heerlijk op vakantie geweest met hun zoon Ron, schoondochter Erna en de kleinkinderen Daniëlle en Thimo. ,,We hebben ervan genoten, die drie weken neemt niemand ons meer af."

Harrie en Annie zijn de pensioengerechtigde leeftijd inmiddels ruimschoots voorbij, maar zitten niet stil. Annie: ,,Ik tennis drie keer per week en maak flinke wandelingen met mijn zus. Ook houd ik van fietsen en puzzelen. Verder verleen ik mantelzorg hier in de buurt en ik brei dekentjes voor Roemenië. Als Harrie sport kijkt, pak ik mijn breiwerk erbij."

,,Ik ben inderdaad een sportliefhebber", vertelt Harrie. ,,Bij RKSV Boxtel stond ik jarenlang op het veld als jeugdscheidsrechter. Annie en ik bezoeken nog wel eens thuiswedstrijden van de voetbalclub of we gaan naar activiteiten van de Reddingsbrigade Boxtel, om naar de verrichtingen van onze kleinkinderen te kijken. Tuinieren, dat vind ik ook leuk. Ik werk graag in mijn volkstuin."

Het geheim van een goed huwelijk schuilt volgens het gouden paar in geven en nemen. ,,Elkaar de ruimte geven is belangrijk. En Annie laat mij in mijn waarde en ik haar. Over onze gezondheid klagen niet, we genieten samen van het leven. We hopen dat dit nog lang zo blijft."

FOTO BOVEN: Harrie en Annie Steenbekkers samen op de bank in hun appartement in Boxtel. Ze verkeren in goede gezondheid en genieten van het leven. Een feestje met hun gouden huwelijk hoort daarbij. (Foto: Jan Hermens).