WESTIVAL FEEST VOOR SERIOUS REQUEST

Buurtschap West zet in twee weken festival op

PÅL JANSEN

Het derde evenement voor Serious Request dient zich aan: buurtschap West houdt donderdag 20 december van 16.30 tot 21.00 uur Westival. Dat vindt plaats op het terrein van bandenbedrijf Van Esch. ,,Het is toch fantastisch dat in minder dan twee weken een top-feestje wordt neergezet waar je kunt eten en drinken voor het goede doel?", zegt mede-organisator Liesbeth van Esch van het bedrijf op Tongeren.

In een mum van tijd hebben de leden van de buurtvereniging een rits artiesten bij elkaar gekregen om het publiek op Tongeren te vermaken. ,,In onze groep zit Dorien Habraken van De Dorini's, dus van daaruit hadden we al een artiestennetwerk", verklaart Van Esch. ,,Een kleine twee weken terug kwamen we voor het eerst samen en sindsdien hebben we een mooi feestje voorbereid. De gemeente Boxtel werkt ook goed mee, vergunningen en dergelijke worden allemaal geregeld. Iedereen is verder enthousiast, dus daar krijgen we ook energie van."

Dankzij de goede contacten met artiesten, liegt de line-up er niet om. Naast De Dorini's treden Harry Hendriks, Pim to the Max, De Aggemarvanhuisaf Band, Guus Doggen, Apollo Inch en Tim Schalkx op. ,,Maar we hebben niet alleen zang, ook tonprater Frans Bevers uit Oirschot komt langs", zegt de mede-organisator. ,,Daarnaast sponsoren ondernemers enthousiast door allerlei materialen gratis aan te leveren; iedereen werkt belangeloos mee en dan gebeurt er écht iets in ons dorp!"

VOL ETEN

Er wordt een podiumwagen geregeld en geluid. Ook zullen er op het terrein kraampjes staan waarin hapjes en drankjes worden verkocht. ,,Mensen kunnen zich vol eten voor het goede doel", grinnikt Van Esch. Ook wordt een veiling georganiseerd voor Serious Request. Van Esch: ,,Mensen kunnen daarvoor bijzondere stukken insturen. Goederen en diensten mogen worden aangeboden." Aanmelden hiervoor kan tot en met zondag 16 december via e-mail: serious-westival@outlook.com.


Allerhande-truck komt naar Boxtelse Albert Heijnwinkel

De Allerhande-kooktruck maakt een tour langs 28 Albert Heijn-winkels verspreid over heel Nederland. Zaterdag 15 december doet de truck Boxtel aan.

Van 12.00 tot 19.00 uur is de paarse vrachtwagen te vinden bij de supermarkt aan de Prins Hendrikstraat. Gedurende de dag geven professionele koks elk half uur interactieve kookdemonstraties. Ze bereiden feestelijke gerechten uit de Allerhande. Torentjes van gebakken bietjes bijvoorbeeld, een garnalencocktail en bloemkool in bladerdeeg.

GEVULDE KALKOEN

Klapstuk van het programma wordt de kalkoen gevuld met paddenstoelen. Verder kan het publiek inspiratie opdoen voor een borrelplankje met vlees, vis of veganistische traktaties.

Aanmelden dorpsquiz

Puzzelaars uit Gemonde kunnen vrijdag 18 januari aan de slag tijdens de dorpsquiz. De winnaar wordt zaterdag 26 januari bekendgemaakt tijdens een feestavond in zaal Kloosterzicht. Inschrijven voor de dorpsquiz van Gemonde kan via de website www.gemondsequiz.nl.