btr
btr Foto:

TOERNOOI OM DE FUJI MAE KIDS CUP

Boxtelse taekwondoka's zijn succesvol in Sint-Oedenrode

Leden van de Boxtelse Taekwondo School Dekker deden zondag mee aan het toernooi Fuji Mae Kids Cup in Sint-Oedenrode. Verschillende leden van de club waren succesvol tijdens het toernooi waar liefst 308 taekwondoka's aan meededen.

Taekwondo School Dekker had drie nieuwe wedstrijddeelnemers meegenomen. Quin van Vlokhoven, Dexter van Vleuten en Kaj van den Oetelaar werden alle drie vierde in hun eigen klasse.

Femke van Gaal behaalde maar liefst twee prijzen. Bij het onderdeel tuls werd ze derde, in het sparren wist ze zelfs een tweede plaats te bemachtigen. Thijn Streur werd in zijn klasse ook tweede op het onderdeel sparren. Ook Roy Pijnenburg gaf zijn tegenstander het nakijken. De 14-jarige taekwondoka behaalde zilver in het sparren, net als clubgenoot Kaj van de Meulengraaf. Corné Beekmans ging met twee prijzen naar huis: hij werd derde op het onderdeel sparren en behaalde eveneens een derde plaats bij de hoogtesprong.

FOTO BOVEN: Leden van Taekwondo School Dekker kwamen in actie in Sint-Oedenrode. (Foto: Ad Dekker).


COACH ZIET VEEL VOORUITGANG BIJ JEUGD

Judoclub Liempde schrijft zes kampioenen bij op palmares

Zes jeugdspelers van Judoclub Liempde werden afgelopen weekend kampioen op een toernooi van de collegavereniging Kuatsu in Oss.

In totaal namen er 23 Liempdse judoka's deel aan het toernooi. Coaches Björn en Collin van Rooij keken tevreden terug. ,,De jongens en meiden boeken zeker vooruitgang. Vooral de jongsten pikken advies snel op, waardoor ze toch een aantal partijen wonnen. Voor veel van hen was dit een heel goed leerproces", aldus Björn. Een aantal judo'ers lieten zich extra gelden. Zo werd Annabel Loman kampioen met goed en fel judo. Ook Jens Kelders had zich goed herpakt na een mislukt vorig toernooi. Nu won hij al zijn partijen en werd kampioen. Ook Ivar van Weert blonk uit met goed judo en werd tweede.


Klim-op rouwverwerking

De werkgroep Klim-Op start medio januari met de cursus 'Omgaan met verlies'. Die is bestemd voor nabestaanden uit de gemeente Boxtel en bestaat uit acht bijeenkomsten en een terugkombijeenkomst. Woensdag 9 januari is er van 19.00 tot 20.00 uur een informatiebijeenkomst in Sint-Ursula (Baroniestraat). Aanmelden kan tot uiterlijk 7 januari via e-mail: mantelzorgboxtel@contourdetwern.nl of (0411) 65 58 99.

Ons Genoegen

Gemengd koor Ons Genoegen laat het kerstseizoen niet aan zich voorbij gaan zonder een feestelijk nootje mee te zingen. Maandag 17 december van 13.45 tot 16.00 uur is er een open repetitie in Muziekhuis Boxtel, Passage Riche 4. Met de uitvoering van onder andere kerstliederen hoopt Ons Genoegen nieuwe leden te werven. Het koor brengt haar kunsten ten gehore onder leiding van dirigent Mirjam Zweerts en begeleid door Harrie Termeer op piano. De entree is gratis en de bar is open.

Kerst-In Dükerskoor

Het Dükerskoor houdt maandag 17 december in café Rembrandt (Rechterstraat 56) een Kerst-In. Het koor zingt samen met bezoekers smartlapen en kerstliedjes. De meezingavond begint om 20.00 uur en is gratis.

Fikkie op de foto

Baasjes die een foto van hun hond willen, kunnen woensdagavond 19 december van 19.30 tot 22.00 uur terecht in jongerencentrum B-Town aan de Baroniestraat. Daar is een hondenfotoshoot in kerstsfeer. De foto's zijn gratis en staan nog dezelfde week op www.btown.nl.

Kerstviering VCB

Vrouwen Contact Boxtel (VCB) houdt woensdag 19 december vanaf 19.00 uur haar jaarlijkse kerstviering in gemeenschapshuis De Walnoot aan de Reginahof. Onder het genot van een hapje en een drankje luisteren de leden naar enkele mooie gedichten en liedjes van de LCW-groep. Daarna treedt cabaretgroep Tis Aalt Wa uit Boskant op.

Kerststukjes maken

In Hobby Centrum Boxtel aan de Baroniestraat 105 wordt donderdag 20 december om 13.30 uur een workshop kerststukjes gehouden. Met zelf meegebrachte materialen en onder leiding van Marian van den Oever maken deelnemers kerstcreaties. De cursus kost vier euro en aanmelden kan via ledenadmin@hobbycentrumboxtel.nl.

Kerstconcert Cantorij

De Boxtelse Cantorij onder leiding van Wil Barten geeft zondag 16 december een kerstconcert in de Sint-Lambertuskerk in Veghel. Vanaf 17.00 uur brengt het in Anglicaanse gezangen gespecialiseerde koor christmas carols en kerstmotetten ten gehore. De entree bedraagt 7,50 euro.

Gemonde

Kaarten Irene

Voetbalclub Irene houdt morgen, vrijdag 14 december haar tweewekelijkse kaartavond. Bezoekers kunnen vanaf 20.00 rikken en jokeren in de kantine in sportpark De Laat aan de Kaal Hoefsteeg. Deelnemers betalen een inschrijfgeld van 2,50 euro.