Afbeelding
Foto: Lars van den Akker

250 SCOUTS OP PAD IN WEEK VOOR KERST

Scouting brengt kerstpost rond in regio Boxtel

Ruim 250 leden van Scouting Boxtel gaan in de week voor Kerstmis weer op pad om kerstkaarten te bezorgen in deze regio. Zij vragen 35 eurocent per kaart; voor drie kerstkaarten moet een euro worden neergeteld. Met de opbrengst worden clubactiviteiten bekostigd.

Bij blokhut Wickiup aan de Molenwijkseweg 5b kunnen mensen hun kerstkaart voor de postcode 5281, 5282, 5283, 5296 en 5298 (Boxtel, Liempde, Lennisheuvel en Esch) afleveren. De blokhut is daarvoor vanaf vandaag, donderdag 6 december dagelijks van 18.00 tot 21.00 uur geopend. Op de zaterdag 8 en 15 december kan de kerstpost daar tussen 10.00 en 17.00 uur worden afgeleverd en op de zondag 9 en 16 december tussen 10.00 en 13.00 uur.

Tot en met 16 december kunnen kerstkaarten met gepast geld in een gesloten envelop voorzien van naam en telefoonnummer ook worden afgegeven op de volgende adressen: Sweelincklaan 15, Boxtel; Pastoor Tilmanstraat 18, Lennisheuvel en De Hofstad 15, Esch.

Voorts zijn de kerstkaarten op deze manier tot en met 15 december in te leveren bij bloemisterij Jasmijn (Breukelsestraat 110, Boxtel) en drogisterij Bewust Beter (Nieuwstraat 35, Liempde). Scouting Boxtel staat zaterdag 15 december ook met een kraam op de kerstmarkt in de wijk Selissenwal waar tussen 16.00 en 20.00 uur kerstpost afgegeven kan worden.


LEERLINGEN ZETTEN ZICH IN VOOR FRANNIEZ

Baanderherencollege houdt kerstmarkt voor het goede doel

De jaarlijkse kerstmarkt van het Baanderherencollege (BHC) in Boxtel vindt plaats op donderdag 20 december. Iedere editie wordt er geld ingezameld voor een goed doel. Dat is dit keer Franniez, een spaarsysteem om chronisch zieke kinderen te ondersteunen.

Iedere klas van de onderbouw richt een eigen kraam in. Deze mogen de leerlingen naar eigen inzicht aankleden, maar ook de invulling daarvan mogen zij zelf bepalen. Zo kunnen bezoekers dit jaar terecht voor kerstkaarten, kerststukjes, cadeautjes en spelletjes, maar zij kunnen er ook op de foto met de kerstman en iets eten en drinken. Daarnaast laten verschillende leerlingen op het podium hun dans- of muziekkunsten zien.

De kerstmarkt duurt van 17.00 tot 20.00 uur en wordt gehouden in de hal, aula en op het schoolplein van het BHC aan de Baanderherenweg. De entree is gratis en iedereen is welkom.


VEEL BOODSCHAPPEN VOOR VOEDSELBANK

'Alleen droge macaroni? Da's niks. Ook wat saus!'

MARIËLLE WIJFFELAARS

Het is inmiddels traditie: elk jaar in december houdt de Voedselbank een inzamelactie. Bij de supermarkten wordt winkelend publiek gevraagd een extra boodschapje te halen voor cliënten van de Voedselbank. Dat de actie grote bekendheid geniet, werd zaterdag wel duidelijk. Er werden maar liefst 200 kratten met boodschappen opgehaald, een stijging van 25 procent.

De hele zaterdag stonden vrijwilligers bij de ingang van supermarkten in Boxtel en Liempde om boodschappen in te zamelen. Eigenlijk hoefden ze het winkelend publiek niets meer uit te leggen, zo bekend is de actie inmiddels. ,,Veel mensen doen mee, we hoeven vrijwel niemand meer over te halen", vertelde voorzitter Arjen Witteveen van de Voedselbank. Witteveen mocht zelf boodschappen inzamelen bij de Coop in Liempde. ,,Het is echt al een bekend fenomeen, prachtig dat zoveel mensen mee willen doen."

De inzamelactie is volgens Witteveen hard nodig. Door de warme zomer zijn er minder producten binnen gebracht. Ook het aantal cliënten is toegenomen. ,,Het aantal blijft stijgen, de Voedselbank is echt hard nodig. Gelukkig krijgen we veel steun van de Boxtelse gemeenschap", aldus Witteveen.

Dat bleek zaterdagochtend in Liempde wel. In de winkel was een tafel geplaatst met producten die mensen konden kopen voor de Voedselbank. Het moest om artikelen gaan die lang houdbaar zijn zoals groenten in blik of pot, koffie, thee, rijst of pasta. Maar menig bezoeker van de Coop improviseerde zelf. ,,Ik heb pakken met mix voor wereldgerechten gekocht", vertelde een van de klanten. ,,Zo hebben de cliënten van de Voedselbank een keer iets bijzonders."

HOE MEER, HOE BETER

Maar ook pakken chocolademelk waren populair. ,,Kunnen ze wel gebruiken in de winter." Een oudere dame kocht maar liefst zes pakken macaroni én potten pastasaus. ,,Zeg nou zelf, droge macaroni... dat is toch niks? Daar moet saus bij, hoe meer, hoe beter."

In totaal werden tweehonderd kratten met boodschappen verzameld, vorig jaar waren dat er nog 160. ,,Dit is zó welkom, we hadden het heel hard nodig", aldus Witteveen.

FOTO ONDER: Bij alle lokale supermarkten vroegen vrijwilligers van de Voedselbank klanten om iets extra te kopen tijdens het boodschappen doen en dit product beschikbaar te stellen voor kerstpakketten. Daar werd enthousiast op gereageerd, merkte voorzitter Arjen Witteveen (rechts). (Foto: Lars van den Akker).

Afbeelding
Afbeelding