VAN DEN TILLAART NAAR REGIOFINALE

Overtuigende winst voor biljarters uit Liempde

Het kaderteam van Het Wapen van Liempde/Regiobank heeft een ruime overwinning geboekt op Hazelaar 2 uit Rosmalen. Met 7-2 waren de Liempdse biljarters in Rosmalen te sterk.

Harm van de Laar liet in acht beurten zijn tegenstander ver achter zich. Ook Ton Rovers speelde een prima partij met 160 caramboles in dertien beurten. De wedstrijd van Harry van Dijk ging lange tijd gelijk op, maar uiteindelijk kon de Liempdse biljarter de partij naar zich toe trekken. Martien van den Tillaart kon deze keer niet tot winst komen.

Het derde team van de Liempdse biljartclub behaalde een belangrijke overwinning op medekoploper Royal Events Palace 2 uit Heeswijk. Patrick Sterrenburg speelde sterk en was na veertien beurten klaar met zijn partij. Sterrenburg liet zijn tegenstander gedesillusioneerd achter met slechts één punt. Cor van Beers behaalde vijf punten en verloor daarmee zijn partij. Edward Korsten speelde solide en ruim boven zijn gemiddelde (3.750).

Het tweede team kon geen winst boeken op De Uitdaging uit Rosmalen, alleen Johan van der Ven won zijn partij.

Bij Het Wapen van Eerschot in Sint-Oedenrode werd de finale van het district 's-Hertogenbosch gespeeld. Martien van den Tillaart werd districtskampioen en behaalde acht punten met een gemiddelde van 0,960. Met deze score gaat hij naar de regiofinale driebanden klein. Deze wordt van 21 tot en met 23 december gespeeld in Rosmalen.


DERDE EN VIERDE LIJDEN NEDERLAAG

Fraaie zege voor tweede biljartteam van 't Ivoor

In de avondcompetitie libre boekte biljartvereniging 't Ivoor winst en verlies. Team 2 won met de maximale score. De teams 3 en 4 daarentegen leden het grootst mogelijke verlies.

Ad van Os en Theo van Dongen speelden namens 't Ivoor 2 allebei een prima partij, uit tegen Royal Events Palace 3 (19-30). Beiden waren in slechts zestien beurten uit. Henk van Boxmeer won in 23 beurten. De mannen van 't Ivoor 3 en 4 wisten geen partij te winnen. Sterker nog, team 4 sprokkelde slechts tien punten bijeen tegen Royal Events Palace 1 (30-10). 't Ivoor 3 verloor van E Straat 1 (30-20).

Het eerste team won in de dagcompetitie libre met ruime cijfers. Het versloeg Rio Bar 3 met 38-24. Peter Franken, Jacques van Loon en Toon Bevers wonnen overtuigend. Team 2 heeft de goede vorm weer te pakken. Een maximale score van veertig punten was het resultaat. Met name Jan Meeuwis schoot uit zijn slof door 45 caramboles te maken in slechts tien beurten. Henk Goettsch, Frans Klein en Henk Spooren scoorden ook ieder tien punten.

De mannen van team 3 wisten geen partij te winnen en ging flink ten onder met 25-40. 't Ivoor 4 zegevierde op het nippertje met 34-32. Gerard Eijkemans en Math Hendriks bleven aan de goede kant van de score. Team 5 behaalde een mooie overwinning met 39-31. Wim Bekkers kwam twee caramboles tekort voor de winst. Emanuel Coort, Gerard Eijkemans en Harrie van der Velden wonnen hun partij.

Bij het driebanden klein verloor team 6 zijn competitieronde ondanks twee winstpartijen. Team 7 boekte met 28-18 een overtuigende zege. Twee goede partijen van Henk Kollenburg en Fouad Hasbani lagen aan de overwinning ten grondslag. Team 8 verloor van de koploper met 23-30. 't Ivoor 9 won nipt met 24-23. René de Windt was de enige die zijn wedstrijd winnend afsloot.

In de avondcompetitie driebanden klein verloor team 1 met 27-28. Henk Goettsch was de uitblinker met een prima winstpartij en een moyenne van 0,750. Het driebanden groot-team bevestigde zijn koppositie door te winnen met de maximale score van 30 punten. In Uden, tegen de gelijknamige club, wonnen Huub Wilkowski, Emanuel Coort en Cees van Eindhoven hun partij.


RESULTATEN BOXTELSE BILJARTBOND

Leider BBB-competitie lijdt stevige nederlaag

Het was een enerverend weekend in de competitie van de Boxtelse Biljart Bond (BBB). Koploper De Comsche Hoeve 1 pakte thuis een flink verlies. Het verschil tussen de nummers een en twee van de ranglijst gaat hierdoor van vijftien naar acht punten. Robert Huijberts van De Comsche Hoeve 2 won het driebanden overtuigend van Perry van Weert, die hierdoor zijn 100-procentscore kwijtraakte.

Ook Lothar Griebe en Jos Leijten wonnen voor de thuisclub. Voor de gasten won alleen Cor van der Steen in een degelijke partij van eenentwintig beurten. De eindstand was 43-36.

In 't Geveltje werd maandag onder de zusterclubs De Amateur 1 en 2 de buit niet verdeeld. Zoals gebruikelijk won Tim Driessen gemakkelijk zijn wedstrijd. Van de tegenstander deden Tonnie van der Steen en Corné Franken dat; hun partijen waren op niveau. Bij het driebanden ging het weer helemaal mis. De match tussen Sebastiaan Verhofstad en Harrie Appeldoorn werd na veertig beurten afgebroken en het wedstrijdresultaat van 8-6 droeg dus slechts in geringe mate bij aan het eindresultaat van 30-37.

NIPTE WINST

Op dinsdag won 't Krijtje in De Postiljon zijn tweede wedstrijd van dit seizoen. De verliezers waren de biljarters van Uit de Kom, die eerst nog via Henny van der Heyden en Henk Spooren twee overwinningen boekten. Hierna speelde Antal van Brussel met een gemiddelde van 11.25 zo verschrikkelijk goed en Guus Eltink van de bezoekers in het driebandenspel met een gemiddelde van 0.05 zo ontzettend slecht, dat uiteindelijk de gasten met 39-32 wonnen.

In café De Kroeg boekte Het Groene Laken 1 donderdag een nipte overwinning op Het Groene Laken 2. Het werd 39-40. Dit kwam niet zozeer omdat Jo Bovens na veertig beurten nog net tien punten scoorde, maar vooral omdat Luc Halewijn in een prachtige partij driebanden tegen Perry Steenbakkers in 21 beurten twaalf punten scoorde.


Liempde

Speciaalbieren

Tijdens Van Hop naor Herd proeven deelnemers zaterdag 15 december vanaf 14.30 uur op vijf plekken in Liempde speciaalbier. Zij verzamelen bij D'n Liempdsen Herd en gaan vervolgens naar 't Struifhuis, 't Huukske, Het Wapen van Liempde en D'n Durpsherberg.

Natuurwerkgroep

De traditionele eindejaarsexcursie van de Natuurwerkgroep Liempde voert vrijdag 28 december richting Grave. Daar wacht een bezoek aan natuurgebied Keent en de Kraaijenbergse Plassen. Aanmelden kan tot 24 december bij Toon Voets, toonvoets@hetnet.nl of (0411) 63 20 67.

Esch

Kerstconcert

Het Essche dameskoor Innovation en het opleidingsorkest van muziekvereniging Sint-Willibrordus verzorgen morgen, vrijdag 14 december een kerstconcert in de Sint-Willibrorduskerk in Esch. Het optreden begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Expo 'Kunstminnend'

Ruim dertig kunstenaars uit het verspreidingsgebied van deze krant nemen deel aan de gratis toegankelijke expositie Kunstminnend in dorpshuis De Es aan de Dorpsstraat in Esch. Hun werken zijn te zien van 27 tot en met 30 december van 13.00 tot 17.00 uur.