Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

FINANCIËLE BIJDRAGE VOOR JONGE OPTOCHTDEELNEMERS GEMONDE

Mullukzuipertjes: startsubsidie jeugd

De carnavalsoptocht in Gemonde kan vers bloed gebruiken. Om jongeren te stimuleren praalwagens te bouwen of een loopgroep op te tuigen, heeft stichting De Mullukzuipertjes tweehonderd euro in petto voor nieuwe deelnemers.

JAN HERMENS

Het geld is bedoeld voor groepen die voor het grootste deel uit jongeren tussen de 12 en 18 jaar bestaan. Michel Hoksbergen, voorzitter van De Mullukzuipertjes: ,,De bijdrage maakt het voor jongeren mogelijk een start te maken met bouwen. De financiƫle ondersteuning dient om materialen of bijvoorbeeld kleding van te kopen. Een anonieme sponsor draagt de kosten."

TIENERS

De Mullukzuipertjes richt zich bewust op jeugd vanaf 12 jaar. ,,Jongeren van een jaar of 16, 17 vieren niet alleen carnaval in eigen dorp, maar ook daarbuiten. Jeugd die net op de middelbare school zit, blijft met carnaval in Gemonde. We proberen ze vroeg aan het bouwen te krijgen en zo hun betrokkenheid bij het carnaval hier te vergroten. Als de binding er eenmaal is, achten we de kans groter dat de jongeren langdurig blijven meedoen aan onze optocht op zaterdag", aldus de voorzitter van de Gemondse carnavalsstichting.

AANMELDEN

Jonge carnavalsvierders uit Gemonde die graag mee willen doen aan de optocht en in aanmerking willen komen voor een 'startsubsidie', kunnen zich aanmelden via michel@mullukzuipertjes.nl.

NIET VOOR DRANK

,,Wij beoordelen elke aanvraag snel en houden alles zo laagdrempelig mogelijk. Te veel haken en ogen aan het aanmelden verbinden, werpt alleen maar drempels op. Uiteraard houden we van enige afstand wel in de gaten of het geld niet aan drank wordt besteed", aldus Hoksbergen.


Doneeractie voor ongeneeslijk zieke Matteo in Haaren

Laura Rossi uit Boxtel vraagt aandacht voor een doneeractie ten bate van de ongeneeslijk zieke Matteo uit Haaren. Hij heeft geen begrafenisverzekering, maar verdient volgens zijn zoon Andrea haar wel een mooie uitvaart.

Een jaar geleden kreeg Matteo te horen dat hij hersenkanker heeft. Zijn leven en dat van zijn gezin kwam door die boodschap op zijn kop te staan. ,,Hij kan niet meer worden behandeld in Nederland. Het is een kwestie van tijd hoelang zijn lichaam het nog volhoudt. Mijn vader kan niet zelfstandig leven en wordt door mijn moeder verzorgd", meldt Andrea op www.doneeractie.nl/actie/31049. Via die internetpagina kunnen mensen een donatie overmaken.

Zijn moeder kan de financiƫle lasten van een uitvaart niet dragen, meldt Andrea. Hij wil niet dat zij door de begrafenis in de schulden geraakt. ,,Maar wij vinden dat hij een mooie uitvaart verdient voor alles wat hij voor ons allemaal heeft gedaan. Ik wil dat mijn vaders wens uitkomt en dat hij een mooi afscheid krijgt zonder dat mijn moeder zich moet druk maken over de kosten. Ik hoop dat jullie ons willen helpen. Alle kleine beetjes helpen; met elk euro zijn wij een stuk blijer."