Afbeelding
Foto: Peter de Koning

What's Up Suze, Senne & Indra?!

Voorleeskampioen zijn van je eigen school is heel bijzonder. Maar als er in je hockeyteam nóg twee kampioenen van andere Boxtelse scholen zitten, ben je een wel heel speciaal team. Suze van Geel van de Angelaschool, Indra Nouwens van de Prinses Amaliaschool en Senne Bullens van De Spelelier nemen het tijdens de finale van het Boxtelse Voorleeskampioenschap in de bibliotheek Boxtel tegen elkaar op. En ze hockeyen samen bij de D4 van MEP.

Drie voorleeskampioenen in één team, dat is wat. Wie gaat er winnen? Senne: ,,Ik denk dat ik ga winnen. Haha." Suze, lachend: ,,Nee joh, ik ga winnen." Indra: ,,Ehm, nee ik ga er met de eerste prijs vandoor. Maar als het niet lukt, wil ik heel graag dat één van jullie wint."

Waarom doen jullie eigenlijk mee? Suze: ,,Ik houd erg van lezen en voorlezen." Senne: ,,Ik vind voorlezen ook erg leuk, maar ik vond het superspannend om mee te doen aan de voorleeswedstrijd. Vorig jaar durfde ik niet en ik was zo blij toen ik dit jaar won. Mijn juf Linda is ook heel trots op mij." Indra: ,,Ik vind het boek waaruit ik voorlees zó leuk dat ik er graag uit wilde voorlezen. Dus deed ik mee aan de wedstrijd."

Uit welk boek lezen jullie voor? Indra: ,,Ik lees voor uit 'Oma Boef'. Het is een spannend boek en gaat over Ben die erachter komt dat zijn oma een juwelendief is. Samen maken ze een plan om de kroonjuwelen te stelen."

Senne: ,,Ik lees voor uit 'Dagboek van een muts'. Het gaat over Nikki, een ijsshow en een geheime liefde. Ik heb gekozen voor dit boek omdat het erg grappig is." Suze: ,,Mijn boek gaat over een president en een generaal die erachter komen dat ze afgeluisterd worden. Het heet 'De gruwelijke generaal' en het is heel spannend."

Dat klinkt veelbelovend. Hoe bereid je je voor op de finale? Alle drie: ,,Heel veel oefenen, thuis en op school." Indra: ,,En ik heb tips gevraagd aan Lienke, die vorig jaar onze schoolkampioen was."

Eén vraag nog: waarin zijn jullie beter, voorlezen of hockeyen? Suze: ,,Ik ben in allebei even goed." Indra: ,,Hockey, daarin train ik vaker." Senne: ,,Als ik de voorleeswedstrijd win, ben ik beter in voorlezen. Anders kies ik voor hockey."

(Tekst: Linda van de Wiel. Foto: Peter de Koning).