Afbeelding
Foto: Pål Jansen

LEERLINGEN GROEP ACHT IN DE BAN VAN 3FM SERIOUS REQUEST

Angelaschool hoopt op komst van dj's

PÅL JANSEN

Al jarenlang zetten leerlingen van de Angelaschool aan de Baroniestraat zich in voor Serious Request, georganiseerd door radiozender 3FM. En dit jaar kan een droom uitkomen: in plaats van dat de kinderen van de Angelaschool naar een locatie elders in het land reizen, komen de dj's misschien langs hun gebouw. Een leuk feestje belooft het er sowieso te worden.

Ellen van der Meijden, Hanna van Lier, Luc van Santen, Calvin Roor, Maud Dings en Tira van Grinsven. Deze zes vertegenwoordigers uit de drie groepen acht leiden de actie voor hun school in goede banen. ,,Onderweg leren ze van alles", zegt meester Abel Adams. ,,Met geld omgaan, plannen; dit is ook goed voor hun ontwikkeling."

DOPPEN

Naast enthousiast zijn de leerlingen ook erg druk. Minstens honderden flessen zijn al ingezameld door de kinderen van de Angelaschool. ,,De flessen leveren we in. Maar we draaien ook de dopjes eraf. Want daarmee kunnen we ook een stichting voor blindegeleidenhonden steunen", verwijst Ellen naar het project Doppen voor Doppen. ,,Maar we hebben ook een cake-service!", benadrukt ze. Tira vervolgt: ,,We hebben cakeformulieren gemaakt en die kunnen mensen invullen. De hele school hebben we ermee benaderd, de ouderraad, kinderen uit de buurt...", somt ze op.

Een flink pak met ingevulde formulieren ligt al op tafel in de klas van meester Abel. Die cakejes kunnen de mensen die ze besteld hebben, op donderdagmiddag 20 december ophalen bij de Angelaschool. Dus ook als Rob Janssen en Jorien Renkema in de buurt zijn. Niet geheel toevallig, want de bedoeling is natuurlijk dat de twee 3FM-dj's in het kader van Serious Request de school bezoeken. De kinderen zijn bezig om een groot feest op het plein te organiseren. De Angelaschool heeft een dansteam, veel muziekbandjes en staat natuurlijk bekend om Angela's Project: de band waarin leerlingen en oud-leerlingen gezamenlijk optreden op diverse muziekpodia. Meester Abel: ,,We zijn nog bezig om diverse artiesten die we kennen, op die donderdag op te laten treden." Dat er op het schoolplein muziek en dans zal zijn, staat echter wel vast.

WENSBOOM

Ook is er een grote wensboom te bewonderen. ,,Mensen kunnen daar gratis hun wens in hangen", zegt Maud. Eerst zouden de kinderen dat tegen betaling doen, dat bleek echter praktisch moeilijk haalbaar. ,,Maar een van de wensen zal uitkomen!", zegt Maud enigszins mysterieus...

Inmiddels hebben de kinderen al een paar honderd euro bij elkaar geschraapt en ze verwachten dat daar nog meer bij zal komen. ,,We moeten het record van 1.500 euro verbreken!", verwijst Tira naar een van de eerdere inzamelingsacties van de Angelaschool.

Of de twee dj's van 3FM de school daadwerkelijk gaan bezoeken, is nog niet 100 procent zeker. Wel wordt er alles aan gedaan om ze er te krijgen. ,,We hebben contact met Het Rode Kruis hierover!", zegt Ellen. ,,Het is 90 procent zeker." De twee diskjockeys trekken al wandelend door het land om geld op te halen voor Het Rode Kruis. Op een steenworp afstand van de school ligt het pand van de lokale afdeling van het goede doel. En daar móeten de dj's wel langs komen; ze vertrekken via Tongeren uit Boxtel volgens de planning.

FESTIJN

Hoe dan ook gaan de leerlingen er alles aan doen om op de Angelaschool een mooi festijn neer te zetten voor Serious Request en uiteindelijk Het Rode Kruis. Naar verwachting lopen de dj's rond 15.00 uur aan vanuit Liempde. Ook zijn er activiteiten op de Boxtelse Markt. Vooralsnog is alleen bekend dat de dj's rond 21.00 uur aan moeten komen in het centrum van Tilburg. Om dat wandelend te halen, moeten ze om 17.30 uur uit Boxtel vertrokken zijn.

Janssen en Renkema komen aan in Liempde, tussen 02.00 en 03.00 uur. Hoewel zij in eerste instantie bij het viaduct Liempdse Barrière over de rijksweg A2 zouden komen, lopen de dj's via de Vleutstraat-Hamsestraat het dorp binnen. Dit vanwege een evenement bij BestZoo aan de Vleutstraat.

FOTO BOVEN: (Van links naar rechts knielend) Ellen van der Meijden, Tira van Grinsven en Luc van Santen. (Van links naar rechts staand) Calvin Roor, Maud Dings en Hanna van Lier. Dit zestal vormt de vertegenwoordiging van de drie groepen acht van de Angelaschool voor de Serious Request-actie, die donderdag 20 december plaatsvindt. (Foto: Pål Jansen).

Boxtel

Kerststukjes maken

Kinderen kunnen woensdag 19 december kerststukjes maken in de Kinderboerderij in Boxtel. Deelnemers dienen zelf een potje of schaaltje en een tuinschaartje mee te nemen, voor de rest wordt gezorgd. Ook mogen de kinderen een sfeervol windlichtje maken in de hoeve aan het Apollopad. De activiteit duurt van 14.00 tot 15.00 uur en deelname is gratis.

Breiwol gevraagd

In haar vrijetijd breit Cocky van Oers uit Boxtel samen met enkele vrouwen in 's-Hertogenbosch wekelijks dekens, mutsen en sjaals voor minderbedeelde kinderen in Wit-Rusland en Zuid-Afrika. Mensen die nog strengen garen ongebruikt thuis hebben liggen, worden verzocht deze beschikbaar te stellen. Reageren kan via e-mail: cocky.van.oers@ziggo.nl.

Boekenbingo

In Bibliotheek Boxtel wordt elke vrijdagmiddag in december boekenbingo gespeeld. Van 15.30 tot 16.00 uur kunnen bingoliefhebbers hun hart ophalen in de bibliotheek. De deelnemers maken kans op een gratis bibliotheekabonnement voor een ander.