ODC-verdediger Joep Timmermans werkt de bal weg uit de verdediging. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

HATTRICK VOOR REMCO SCHELLEKENS TEGEN OISTERWIJKERS IN SPORTPARK MOLENWIJK

ODC rekent na rust af met Taxandria

ODC heeft zondag goede zaken gedaan door in eigen huis met 6-1 te winnen van Taxandria. Tijdens de rust stond het in sportpark Molenwijk in Boxtel nog 1-0, maar in de tweede helft kreeg het publiek een waar doelpuntenfestijn te zien. Remco Schellekens scoorde maar liefst drie keer en ook zijn ploeggenoten Sjoerd van Lokven (twee goals) en Lex van den Biggelaar waren succesvol.

Het Boxtelse team van trainer Carlo Vorstenbosch ging goed van start en kreeg in de beginfase al verschillende mogelijkheden voor een treffer. In de achtste minuut had Joep van der Meijden op aangeven van Schellekens de score kunnen openen, maar de keeper van Taxandria wist de bal nog net te stoppen. Vier minuten later was het wel raak met een opvallend doelpunt waarbij Schellekens zichzelf lanceerde en de bal koppend over de lijn werkte: 1-0.

SLORDIGHEDEN

In het kwartier dat volgde kregen de tricolores diverse kansen om de wedstrijd voortijdig te beslissen. Van der Meijden was echter tot twee keer toe niet scherp genoeg voor het doel en een schot van Van Lokven ging rakelings langs de goals van de Oisterwijkers. Na een half uur brak voor de Boxtelse ploeg een minder goede fase aan. Er slopen slordigheden in het spel waardoor de bezoekers een paar keer dreigend waren. In de 30e minuut had Taxandria de gelijkmaker op de schoen na een misverstand in de Boxtelse verdediging. Doelman Jordy van der Zande voorkwam een doelpunt met een mooie actie.

KANS NA KANS

Vlak na rust kwam ODC bijna op 2-0 maar een inzet van Van der Meijden ging er via de handen van de keeper en de lat uiteindelijk niet in. In de 66e minuut was het wél raak. Schellekens werd in de diepte aangespeeld en schoot knap met links binnen: 2-0. Kort daarop werd de marge teruggebracht tot één punt. Met een kopbal bracht Taxandria zichzelf terug in de wedstrijd: 2-1.

De Oisterwijkse vreugde duurde echter niet lang. Voor de toeschouwers het doorhadden, scoorde ODC opnieuw met een doelpunt om in te lijsten. Schellekens vond blindelings Van Lokven die op volle snelheid de bal aannam en afrondde: 3-1.

Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Taxandria gooide de handdoek in de ring en de Boxtelse voetballers kregen kans na kans. Schellekens behield in de 80e minuut goed het overzicht waarna Van den Biggelaar simpel de vierde ODC-treffer kon maken. Drie minuten later werd de speler binnen de zestien meter gevloerd, waarna Schellekens vanaf de stip zijn derde treffer binnen mocht schieten: 5-1. In de slotfase werd het nog 6-1 via Van Lokven die zich leek vast te lopen maar alsnog het net wist te vinden.

Dankzij de overwinning staat ODC nu zesde op de ranglijst met vijftien punten uit tien wedstrijden. Zondag 16 december gaan de tricolores op bezoek bij koploper FC Engelen. Aftrap is om 14.00 uur.

FOTO ONDER: ODC-verdediger Joep Timmermans werkt in het duel met Taxandria uit Oisterwijk de bal weg uit de Boxtelse verdediging. (Foto: Hans Verberk).

Essche Boys loopt drie punten in op Baarle-Nassau

Essche Boys, de nummer vijf op de ranglijst in de vijfde klasse C, is drie punten ingelopen op naaste concurrent Gloria UC. In Baarle-Nassau wonnen de Esschenaren met 1-2 van de nummer vier. Het verschil is nu drie punten, met dien verstande dat Gloria een wedstrijd meer heeft gespeeld.

Op een door de hevige regenval glad geworden veld begon Essche Boys 'aardig'. De ploeg was een kwartier lang de bovenliggende partij zonder dat ze echt grote kansen kreeg. Wel waren een aantal dreigende uitbraken. Na een kwartier nam Gloria UC het initiatief over en kwamen de bezoekers onder druk te staan. De gastheren kregen twee grote mogelijkheden, maar Frits Hermes keerde knap een inzet vanaf de zijkant en de spits van Gloria UC mikte in kansrijke positie te hoog.

Toch kwam Essche Boys op voorsprong. Een lange bal werd door de linksback van de thuisploeg verkeerd ingeschat en de mee opgekomen Cas den Ouden ging alleen op de keeper af. Hij legde de bal breed op Dennis Vorstenbosch die knap afrondde. Essche Boys hield de voorsprong vast tot aan de rust.

KEIHARD TOESLAAN

In de tweede helft maakte Gloria UC de dienst uit. De Esschenaren moesten zich beperken tot het verdedigen van hun voorsprong. Na ongeveer zestig minuten had de thuisploeg de gelijkmaker moeten maken, maar de bal ging er niet in, mede omdat Julio van Ginkel de bal knap van de doellijn haalde.

Aan de andere kant redde de Baarlese keeper knap na een harde knal van Tim van Velthoven. Gloria UC bleef op jacht naar de gelijkmaker en Essche Boys bleef alleen dreigend in de omschakeling, maar was slordig in de eindfase. In de zeventigste minuut werd het terecht 1-1. Een scherp aangesneden voorzet werd in tweede instantie binnen gewerkt.

De thuisploeg ging vol voor de tweede treffer en was dreigend. Toch sloeg Essche Boys enkele minuten voor tijd keihard toe. Een vrije trap van Van Velthoven werd bij de tweede paal binnengetikt door Rudi van Gemert: 1-2.

Zondag 16 december speelt Essche Boys de laatste wedstrijd voor de winterstop. Dan komt koploper Ollandia naar het sportpark aan de Witvensedijk.