Afbeelding
Foto: Maarten Melis

KRITIEK OP FIETSVAK RECHTERSTRAAT


'Fietsparkeervak lag in wezen al in 2014 vast'

PÅL JANSEN

,,Voor ons is het onbegrijpelijk dat deze fundamentele wijziging zonder overleg en zonder vooraankondiging gebeurt", zei fractielid Kim van de Sande van Balans tijdens de gemeenteraadsvergadering van dinsdag. Zij sprak over het ombouwen van de parkeerhavens aan de Rechterstraat tot fietsenstallingen (zie foto). ,,Dit terwijl de proef met blauwe zones nog loopt."

Wethouder Herman van Wanrooij stelde echter dat de proef sinds 1 november is afgelopen en dat de evaluatie ervan op een later moment volgt. Wat betreft de fietsenstalling zelf, volgens de bestuurder zou in het beleidsplan 'Op weg naar een leefbaar en bruisend Centrum' uit mei 2012 al zijn aangekondigd dat er in dat gebied fietsparkeervakken zouden komen.

Echter, die aankondiging kan ook deze krant niet terugvinden in het gewraakte beleidsstuk. Wel werd er op die locatie gesproken over laad- en losplekken, zoals ook raadslid Wim van der Zanden (Balans) aangaf bij de wethouder. Deze zijn aan de overkant van de straat, ter hoogte van modezaak Drietrend, gerealiseerd.

Dat het collegebestuur een fietsparkeervak in gedachten had op de betreffende locatie, is overigens geen nieuws. Wethouder Eric van den Broek vertelde in Brabants Centrum van 23 augustus al dat er tegenover Expert Van Erp gekeken zou worden om daar fietsvak te laten maken, dus al voordat deze werd gerealiseerd. (Foto: Henk van Weert).

Gedichtje vol met kerstgedachten

Iedereen is druk in de weer

om iets te bedenken, voor kerstsfeer

allemaal tierelantijntjes kopen

dan misschien maar hopen

dat zij het mooiste hebben thuis

en misschien het mooist versierde huis.

Iedereen wil het beste zijn - de koning

met de vele lampjes vooral buiten de woning.

Is het geen prachtig zicht

de sterrenhemel is voor iedereen verlicht.

Een 'gekkenhuis' als je in 't dorp komt

waar om je heen, alles wordt opgesomd

wie bij wie gaat eten

is dát erg belangrijk om te weten?

En vooral nog, wat wordt er gegeten!

ik hoef het allemaal niet te weten.

Waarom, alleen met kerst bij elkaar

raakt bij mij een gevoelige snaar.

Soms krijgt men nog ontevredenheid,

wie bij wie het eten bereidt.

Och, al dat gedoe, ik vind 't overdreven en een ramp

dan eet ik nog liever boerenkoolstamp.

        TINEKE VAN DE LANGENBERG

Film over duurzaamheid

(Ver)andercafé vertoont vrijdag 14 december om 20.00 uur de film Sea the Truth in gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1 in Boxtel. De zaal is vanaf 19.30 uur open. De entree bedraagt 2,50 euro. Als we in het huidige tempo vis blijven vangen en eten, zijn over veertig jaar de oceanen en zeeën leeggevist. De film Sea the Truth gaat over de gevolgen van de massale visvangst op het klimaat. (Ver)andercafé is een initiatief van Transitie Boxtel.

Afbeelding