Afbeelding
Foto: Lisette Kuppens

DE UIT DE HAND GELOPEN HOBBY VAN HARMEN KUPPENS

Verlichte vloer is ook voor stille disco

Harmen Kuppens heeft twee rechterhanden. Daarmee timmert hij vloerdelen met led-verlichting erin. Kuppens verhuurt zijn zelfgemaakte verlichte dansvloeren.

JAN HERMENS

In de speelkamer in huize Kuppens ligt gereedschap. De ruimte is sinds de zomervakantie omgetoverd tot fabriekshal annex werkplaats. ,,Gelukkig niet tot al te veel ergernis van de kinderen", aldus Kuppens. ,,Mijn zoontje Jan vindt de lampjes allemaal prachtig. Ik ben nu bezig met zestien nieuwe vloerpanelen. De helft is al af. Niemand minder dan Sinterklaas nam in Lennisheuvel de eerste acht in gebruik.

DEEJAY

Tien jaar geleden was ik vaste deejay van de swingavonden in café Rembrandt. Toen ontstond mijn plan om een eigen dansvloer met lichtslangen te bouwen. Ik ben aan de slag gegaan met hout en frees, het resultaat mocht er zijn. De vier panelen van destijds zijn er in de loop van de jaren twaalf geworden. In de vloerdelen waar ik nu aan werk, plaats ik led-lampjes. Die zijn energiezuiniger."

Over belangstelling voor zijn creaties heeft de Lennisheuvelnaar niet te klagen. ,,DiscovloerBoxtel is de goedkoopste verhuurder van Nederland van verlichte dansvloeren, dat durf ik wel te stellen. De delen zitten in een aanhanger die huurders zo bij mij kunnen komen afhalen. Opbouwen en aansluiten is zo eenvoudig, dat kan iedereen. Doordat gebruikers zelf de panelen ophalen en terugbrengen en zelf leggen, kan ik de tarieven laag houden. Er komen zelfs studenten uit Groningen helemaal naar Lennisheuvel voor een vloer."

STILLE DISCO

De ondernemer heeft sinds een paar maanden ook een silent disco-set in de verhuur. ,,Ideaal voor feestjes van particulieren. Nooit meer klachten over geluidsoverlast." Kuppens maakte kennis met de stille disco tijdens een introductiekamp van Fontys Tilburg. ,,Mijn bedrijf is een soort uit de hand gelopen hobby. In het dagelijks leven ben ik onderwijsassistent nieuwe media, licht & geluid bij Fontys in Tilburg."

Het principe van de silent disco is eenvoudig. Dansers met een koptelefoon op leven zich naar hartenlust uit op de dansvloer. Zij horen muziek, de buitenwereld niet. De dansers kunnen schakelen tussen drie verschillende muziekstijlen. In de koptelefoon is verlichting verwerkt in drie kleuren. Elke muziekstijl correspondeert met een kleur. Kuppens: ,,Zo zien


de discogangers wie op welke muziek danst. Voor een buitenstaander ziet het er hilarisch uit, al die bewegende mensen in de stilte."

DiscovloerBoxtel beschikt over 150 koptelefoons, genoeg voor een swingend feestje, op de sportclub, op het werk of waar dan ook. ,,De bekendheid van de silent disco moet nog wat groeien. Misschien organiseer ik zelf een keer een party. Ik geloof zeker dat er markt is voor dit product."

FOTO BOVEN: Harmen Kuppens en zijn zoontje Jan laten zien dat je niet alleen kunt dansen op de vloerdelen, maar dat ze ook geschikt zijn om op te zitten. Jan draagt een coole koptelefoon van de silent disco-set die zijn vader verhuurt. Wat voor muziek zou hij beluisteren? (Foto: Lisette Kuppens).