Afbeelding
Foto: Jongerenwerk R-Newt

NIEUWE BEZORGTASSEN VOOR 75-JARIG BESTAAN BRABANTS CENTRUM ZIJN MOOIER, GROTER EN KLEURRIJKER

Krantenbezorgers zijn in hun nopjes met nieuwe fietstassen

JULES HAMELEERS

Vernieuwen en verbeteren, dat is een van de motto's waarmee Stichting Brabants Centrum het 75-jarig bestaansjubileum viert. Dat geldt ook voor de bezorgtassen. Niet meer blauw, maar wit; niet meer gerafeld en verkleurd, maar spiksplinternieuw. ,,Zo vallen we tenminste wel op", aldus bezorgster Theresia Wagenaars.

Dinsdag namen enkele trouwe bezorgers alvast de nieuwe bezorgtassen in ontvangst. Verheugd pakten ze de witte tassen aan. Het logo van Brabants Centrum - compleet met jubileumicoontje - en enkele doelen van de stichting fleuren de tas in full colour op.

GROTER

,,Met een houten achterkant, wat fijn!", zegt Wagenaars. Tassen met een achterzijde van plastic verbuigen namelijk, waardoor het moeilijk bezorgen is, legt ze uit. Fine van Abeelen, die de krant in een Liempdse wijk rondbrengt, is ook blij met haar nieuwe tas. ,,Deze is iets groter, dat is fijn. Ik kreeg het er altijd maar net in."

Wagenaars bezorgt, net als Ad van den Langenberg, zo'n vijf jaar voor Brabants Centrum. Annelieke Nagtzaam en Fine zijn nog niet zo lang geleden begonnen; zij bezorgen ongeveer een halfjaar de krant. Een prima bijbaantje, vinden ze. ,,Behalve als het regent, dan is het iets minder leuk", glimlacht Annelieke.

VOORPAGINA

De bezorgers laten de krant wekelijks bij anderen op de mat vallen, maar zelf lezen doen ze iets minder vaak. ,,Als ik aan het bezorgen ben en ik zie iets leuks op de voorpagina ga ik dat daarna wel lezen", vertelt Annelieke. Joep, die een maandje bezorger is, doet hetzelfde. ,,Of mijn oma vraagt ernaar en dan hebben we het er samen over", vertelt hij.

FOTO'S BOVEN: V.l.n.r. Fine van Abeelen (14), Theresia Wagenaars (49), Ad van den Langenberg (77), Annelieke Nagtzaam (14) en Joep Kemmeren (13). Op de kleinere foto's is het verschil tussen de tassen goed te zien. (Foto's: Peter de Koning).


RAPPER RIFFI TREKT JEUGD NAAR B-TOWN VOOR SPETTEREND FEEST

Urban Event Boxtel beleeft geslaagd debuut

Jongerenwerker Yasmir Attaf van R-Newt blikt tevreden terug op de eerste editie van Urban Event Boxtel. ,,Voordat de deuren van B-Town open gingen, stonden er al jongeren te trappelen om naar binnen te gaan", meldt hij.

Mitch Koningstein van TunnelVision was al vroeg begonnen met graffiti dat uitmondde in een mooi piece. De breakdance-demonstraties van RawNeal Dance vielen bij het publiek in de smaak. ,,Bezoekers vonden die 'echt cool'. Datzelfde gold voor de optredens van MayVision en BoobyBroh waar zichtbaar van werd genoten", aldus Attaf.

RIFFI

Hoogtepunt van de avond werd rapper Riffi (foto rechts). Kort voor zijn optreden begon werd het almaar drukker en hij zette de zaal dan ook op zijn kop. Het was dringen bij het podium om een foto te maken of om de smartphone aan te reiken zodat Riffi al rappend een filmpje kon maken met zijn fans.

De artiest voelde zich vereerd door de ontvangst in Boxtel en bedankte R-Newt aan het einde van zijn optreden. Vervolgens mochten alle jongeren, als kers op de taart, om de beurt op de foto met hun idool. Attaf: ,,De avond verliep zonder opstootjes en zowel de bezoekers als de artiesten genoten met volle teugen. Al met al een geslaagde avond." Ondanks dat het jongerencentrum niet tot de nok toe gevuld was, waren organisatoren meer dan tevreden. De jeugd kreeg de smaak te pakken en wilde al weten wanneer de volgende editie plaats gaat vinden.

FOTO'S: Sfeerbeelden van de eerste editie van Urban Event Boxtel in jongerencentrum B-Town. De jeugd genoot vrijdagavond met volle teugen en kijkt uit naar de volgende editie. (Foto's: Online-team CTRL-R van R-Newt).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding