Voedselbank flyert bij supers voor kerstpakketten

Niet iedereen kan van een overvloedig kerstdiner genieten tijdens de feestdagen. Daarom vraagt onder andere de Voedselbank Boxtel tot en met vrijdag 14 december extra aandacht voor mensen die onder de armoedegrens leven. Ondersteund door de SNS Bank en Omroep Brabant wordt er een grootschalige inzameling van houdbare voedingsproducten gestart.

Voorbeelden van producten die worden ingezameld zijn rijst, pasta, soep uit blik of pak, muesli, filterkoffie en houdbare melk. Deze kunnen in Boxtel worden ingeleverd bij de SNS Bank aan de Rechterstraat, Schoenmaker Bas in winkelcentrum Oosterhof en bloemsierkunst Marimba aan de Van Beekstraat 5. In Liempde is er ook een verzamelpunt: drogist Bewust Beter (Nieuwstraat).

Er wordt op verschillende manieren aandacht gevraagd voor de actie. Op zaterdag 8 december gaan medewerkers van de Voedselbank bij alle supermarkten in Boxtel flyeren. Hiermee roepen ze winkelend publiek op om een houdbaar product extra te kopen en dat vervolgens te schenken aan de Voedselbank. Daarnaast kunnen mensen spaarpunten van Douwe Egberts inleveren, waardoor de Voedselbank koffie krijgt voor cliënten.


Fikkie gratis op de foto in B-Town

Een prachtige plaat van je eigen Bello, Hector, Nero of Fikkie, die hang je toch meteen aan de muur?

Baasjes die graag een foto willen van hun trouwe viervoeter, kunnen woensdagavond 19 december van 19.30 tot 22.00 uur terecht in jongerencentrum B-Town aan de Baroniestraat. Daar is een hondenfotoshoot in kerstsfeer. Extra goed nieuws voor de dierenliefhebbers: de foto's zijn gratis en staan nog dezelfde week op www.btown.nl. Vanaf die website kunnen de hondenbezitters hun lievelingsfoto downloaden.

De bar van het jongerencafé is die avond geopend zodat de bezoekers gezellig kunnen kletsen.

Kerst-uur door
gemengd koor uit
Sint-Michielsgestel

Een inspirerend Kerst-uur. Dat houdt het Gestels Gemengd Koor, met ook diverse leden uit het verspreidingsgebied van deze krant, zondag 16 december. Luisteraars zijn om 14.00 uur welkom in de kerk van Jacobus de Meerdere in Den Dungen en om 16.00 uur in de Michaëlkerk in Sint-Michielsgestel. De entree is gratis.

Het koor treedt op onder leiding van Wilma van der Schoot. In Den Dungen is er een gastoptreden van jeugdkoor Triangel dat gedirigeerd wordt door Margré van Gestel. Tijdens het optreden in Sint-Michielsgestel is het Gestels Kinderkoor onder leiding van Maartje van de Loo te gast. Burgemeester Jan Pommer spreekt in beide kerken een korte kerstoverweging. Samen met het publiek worden ook enkele kerstliedjes gezongen.

Het Gestelse koor wordt op orgel begeleid door Agnes van de Loo. De pianopartijen zijn in handen van Sjors Heefer. Zangeres Judith Roelofs treedt op als solist.

Traditiegetrouw verbindt het GGK een goed doel aan haar Kerst-uur. De helft van de opbrengst van de mandjes bij de uitgang gaat dit jaar naar stichting Dovenzorg Malawi (www.dovenzorgmalawi.nl).


Nieuwjaarsconcert Muziek Houdt Fit en Cor Swanenberg

Veteranenharmonie Muziek Houdt Fit houdt zondag 13 januari een nieuwjaarsconcert met de Brabantse troubadour Cor Swanenberg in sociaal cultureel centrum De Vink aan de Hoevenbraaksestraat in Schijndel. Met een mix van muziek, zang en conference belooft het een verrassend veelzijdig concert te worden.

De veteranenharmonie vertolkt onder leiding van dirigent Peter Spierings een gevarieerd programma. Cor Swanenberg treedt op met zijn accordeonist Henk Verhagen, maar er klinken ook gezamenlijke muziekstukken. Het concert duurt van 11.00 tot 13.00 uur. Entree vijf euro.