Afbeelding
Foto: Linda van de Wiel

What's Up, Tigo?

Hij is al jaren fan van voetbalclub PSV. En sinds kort lid van de Philips PSV Kinderinnovatieraad: Tigo van de Ven uit Boxtel. De tienjarige voetballer van ODC mocht een 'funplein' ontwerpen bij het voetbalstadion van de Eindhovense club. Tijdens de presentatie die hij in het station hield, waren er lovende woorden van de jury. Deze bestond uit directeur Toon Gerbrands, Philips-topman Hans de Jong, Fox Sports-presentatrice Aletha Leidelmeijer en voetballers Jorrit Hendrix en Boxtelaar Armando Obispo. En het mooiste: Tigo's idee wordt gerealiseerd.

Hoe kwam erbij deel te nemen? ,,Mijn vader zag een oproep via internet. PSV zocht kinderen vanaf tien jaar die mee wilden denken over de innovatie van de club. Ze wilden het stadion beter, leuker en mooier maken. Ik stuurde toen een mail met ideeën en werd samen met twaalf andere kinderen uitgenodigd om te komen brainstormen."

Wow, wat vet! Wat gebeurde er toen? ,,We werden in groepjes verdeeld en samen met een andere jongen mocht ik nadenken over de stadionexploitatie. We bedachten toen in vijf bijeenkomsten het funplein. Hier kunnen mensen voorafgaand aan de wedstrijd iets drinken en wat lekkers - liefst gezond - eten. En voor de kinderen zijn er allerlei activiteiten: levend tafelvoetbal, een springkussen en voetbiljart. Tijdens de wintermaanden wordt het een winterplein, compleet met glühwein en een haardvuur."

Dat linkt tof! Wat vond de jury van jullie idee? ,,We hielden een presentatie voor ongeveer vijftig mensen en de jury was heel enthousiast. Het plein lokt mensen eerder naar het stadion, zorgt voor kortere wachtrijen én er wordt ook nog eens geld verdiend. Het gaat er dan ook echt komen."

Hoe gaat het nu verder? ,,Binnenkort komen we nog een keer bij elkaar met de jury. We zijn betrokken bij het aanvragen van de benodigde vergunningen, we willen namelijk ook een fontein op het plein en dat loopt via de gemeente. Verder is het de bedoeling dat het plein begin volgens seizoen klaar is."

Je voetbalt zelf bij JO11-2 van ODC. Heb je ook plannen voor je eigen voetbalclub? ,,Ik heb daar nog niet over nagedacht. Maar ik wil best met het bestuur in gesprek om te bekijken wat allemaal verbeterd kan worden." (Foto: Linda van de Wiel).