B EN W BOXTEL ENTHOUSIAST OVER PLAN

Lennisheuvel krijgt twintig camperplaatsen

De gemeente Boxtel omarmt toeristen, zeker als ze een nachtje of langer willen blijven. Het college zegt dan ook volmondig 'ja' tegen de aanvraag van Desiree van Diessen om aan de Mijlstraat 104 in Lennisheuvel kampeerplaatsen voor campers te mogen aanleggen.

JAN HERMENS

Wethouder Peter van de Wiel: ,,De gemeente stimuleert recreatie en toerisme, omdat Boxtel enorm veel te bieden heeft en omdat onze ondernemers er baat bij hebben. Met name de horeca profiteert van dagjesmensen en vakantiegangers, maar vlak ook andere branches niet uit. Campers zijn populair, plaatsen waar toeristen met hun kampeervoertuig terecht kunnen, vormen een uitstekende aanvulling op de overnachtingsmogelijkheden die er in Boxtel al bestaan."

ZWEMBAD

Van Diessen legt uit wat het plan is: ,,Achter ons huis ligt grond genoeg. Mijn man en ik willen er twintig camperplaatsen aanleggen en misschien ooit nog meer. Douche- en toiletfaciliteiten zijn er al, net als een ruimte waar gasten koffie kunnen drinken en zelfs biljarten. Verder beschikken we over een zwembad waar bezoekers gebruik van mogen maken. We voorzien alle plaatsen van elektriciteit en een wateraansluiting. Op termijn schaffen we zonnepanelen aan, zodat de camperplaatsen energieneutraal zijn. Duurzaamheid is belangrijk."

De omgeving van Lennisheuvel nodigt uit tot wandelen en fietsen. Van Diessen ziet tal van mogelijkheden: ,,Het Groene Woud, de Kampina, allemaal even mooi. Gasten kunnen bij ons hun camper laten staan en er makkelijk op uit trekken. Er is hier genoeg te zien en te beleven voor een korte vakantie." Op de grond waar toeristen straks hun kampeerauto's parkeren, rust nu een agrarische bestemming. Om het project te verwezenlijken is een bestemmingsplanwijziging nodig. ,,Het college gaat daarmee akkoord", geeft wethouder Van de Wiel aan. ,,We hopen dat alle procedures soepel verlopen", aldus Van Diessen. ,,We streven ernaar komende zomer al toeristen met campers te ontvangen."


040FIT! naar de Duit

040FIT! gaat verhuizen naar het voormalige pand van Hipa Sports aan de Duit. Dat maakte de sportschool deze week bekend in een brief aan haar leden. De komende tijd ondergaat het pand een flinke verbouwing. 040FIT! wil in januari de nieuwe locatie in gebruik gaan nemen. Aan de Fellenoord bouwt Aldi een nieuwe winkel, waarin de vestigingen Oosterhof en Kapelweg worden samengevoegd.