Afbeelding
Foto: Gemeente Haaren

ESSCHENAAR IN ACTIE TEGEN PESTERIJEN

Melvin wil knuffelverhaal van Guus Meeuwis

Toen de 11-jarige Melvin Erkemeij uit Esch in het Jeugdjournaal de videoboodschap van Guus Meeuwis voor Bruno Mars zag, dacht hij: ,,Dat kan ik ook." Hij plaatste deze week een oproep aan de Brabantse zanger met de vraag om een bijdrage te leveren aan zijn boek.

Melvin is namelijk bezig met een bundel bijzondere knuffelverhalen. Met de opbrengst hiervan wil hij een evenement organiseren voor kinderen die erg gepest worden in Nederland.

De jonge activist hoopt dat Meeuwis voor zijn boek met een knuffel uit zijn kindertijd op de foto wil of een andere bijdrage wil leveren. Het filmpje heeft hij op Instagram en Facebook geplaatst. En Melvin gelooft in karma: ,,Als Guus belooft mij te helpen, dan zal Bruno Mars zeker ook snel op zijn oproep reageren!"

De zanger is niet de eerste bekende Nederlander die Melvin heeft gevraagd om een bijdrage. Andere namen wil hij echter nog niet prijsgeven.

GOEDE DOELEN

Melvin staat in Esch bekend als iemand die graag iets doet voor andere, minder goed bedeelde kinderen op de wereld. Zo organiseerde hij al knuffelinzamelacties voor weeskinderen in Syriƫ en Nepal. Hij werd eerder dit jaar nog genomineerd voor de George Maduro Prijs en in 2016 kreeg hij de nominatie voor Brabander van het Jaar van Omroep Brabant. Daarnaast werd hij in 2017 de eerste jeugdburgemeester van Esch.


Dorpshuis De Es weet van Nix

De vrijwilligers van dorpshuis De Es in Esch hebben zich netjes aan de alcoholregels gehouden. Een minderjarige mystery guest kreeg geen drank toen hij daar om vroeg. De gemeente Haaren geeft het dorpshuis daarom 1000 euro.

De Es kwam als beste uit de test onder zeventien willekeurige horecagelegenheden in de vier dorpen van de gemeente. Als presentje kregen ze van wethouder Adrienne Verschuren speciale NietNix schorten met bijbehorende viltjes (zie foto onder). De mystery guest wordt nog vaker op pad gestuurd, zodat ook andere horecagelegenheden dit bedrag kunnen verdienen.