Afbeelding
Foto: Michelle Bosmans Biezenmortel

Essche vrouwenkoor Innovation geeft kerstconcert

Het Essche koor Innovation geeft vrijdag 14 december een kerstconcert in de Sint-Willibrorduskerk in Esch. Het optreden begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Innovation heeft een traditie opgebouwd in het verzorgen van sfeervolle en verrassende kerstconcerten, waarbij de bezoekers in de kerststemming kunnen komen. Het dameskoor wordt ondersteund door een klein ensemble van muzikanten, bestaande uit een gitariste, twee fluitisten en een percussionist.

Innovation staat onder leiding van dirigent Jacques Noyons. Speciale gast deze avond is het opleidingsorkest van muziekvereniging Sint-Willibrordus, onder leiding van Marco Martens. Samen met het koor laat het orkest verschillende kerstkrakers horen: van White Christmas tot Happy Newyear en allerlei ander bekend en minder bekend kerstrepertoire. Na afloop van het concert kan er nagepraat worden in dorpshuis De Es.

FOTO BOVEN: Dameskoor Innovation geeft ieder jaar een sfeervol kerstconcert in de Sint-Willibrorduskerk in Esch. (Foto: Michelle Bosmans).


INWONERS HADDEN BEHOEFTE AAN MEER INFORMATIE OVER DRUGS

Tweede avond over drugsgebruik in De Es

Hoe herken je drugsgebruik bij je kind? En hoe ga je het gesprek daarover aan? Deze vragen staan centraal op een informatieve avond in Esch op woensdag 9 januari, vanaf 20.00 uur in dorpshuis De Es. De toegang is gratis.

Afgelopen april vond in het Essche dorpshuis een drukbezochte avond plaats over drugsgebruik, onder de titel 'Drugs? Dat doen mijn kinderen niet'. Een jonge ex-verslaafde deed hier zijn indrukwekkende verhaal. Na afloop vulden de bezoekers een enquête in, waaruit naar voren kwam dat er behoefte was aan meer informatie. Vooral over: hoe signaleer ik drugsgebruik bij mijn kind? En hoe ga ik vervolgens daarover het gesprek aan?

Er is ook een interactief optreden door acteurs van Helder Theater, waarbij de toeschouwers actief betrokken worden. Lastige onderwerpen en situaties worden zo bespreekbaar. Aan het eind hebben ouders en andere geïnteresseerden handvatten om drugsgebruik beter te herkennen en het gesprek daarover aan te gaan.

TABOE

Begin 2018 ontstond in het dorp een werkgroep rond drugsgebruik, andere verslavingen en de preventie daarvan, omdat ook in Esch het gebruik van drugs en andere verslavende middelen veel voorkomt. Tegelijkertijd is het taboe erop groot. De groep bestaat uit vertegenwoordigers van (sport)verenigingen, ouders van Essche kinderen en jongeren en professionals van ContourdeTwern, GGD, Novadic Kentron en de gemeente Haaren.