BC WERKT SAMEN MET VACATUREBANK

Werkinboxtel.nl koppelt online vacatures met print

Een vacature online of juist via de krant uitzetten? Die vraag is voor ondernemers en bedrijven uit Boxtel en omgeving niet meer relevant. Online vacaturebank Werkinboxtel.nl werkt vanaf heden samen met Brabants Centrum waardoor waardoor vacatures zowel in de krant als op de vacaturesite komen te staan. Initiatiefnemer Luc Vaessen van de vacaturebank: ,,Ideaal, die combinatie van online en offline. Het is ook een mooie gezamenlijke ambitie: samen zorgen we in Boxtel voor meer matches tussen ondernemers en werkzoekenden."

Werkinboxtel.nl is pas twee maanden in de lucht, maar oprichter Vaessen richtte al succesvolle vacaturesites op voor het lokale bedrijfsleven in de gemeentes Meierijstad en Uden. Deze pagina's zijn ook gekoppeld aan de Boxtelse variant en trekken gezamenlijk tienduizenden bezoekers per week. ,,De eerste bedrijven uit Boxtel hebben al mensen aangenomen op basis van sollicitaties die via de site zijn binnengekomen. Super is dat. We krijgen bovendien regelmatig te horen dat de site goed scoort in gebruiksgemak", aldus Vaessen.

VERTROUWEN

Ook gemeente Boxtel (MijnGemeenteDichtbij) steunt het initiatief en plaatste al haar eerste vacatures op de site. ,,Als je je vacature op werkinboxtel.nl plaatst, komt die ook automatisch in beeld bij landelijke sites. Dat is mooi meegenomen, maar de meeste bedrijven hechten daar niet eens waarde aan: zij hebben het liefst iemand uit de eigen regio. En ja, dat de gemeente Boxtel haar vacatures op onze site plaatst, daar ben ik blij mee. Zij heeft gezien dat onze sites in andere plaatsen werken en spreekt hiermee haar vertrouwen uit in een eigen plaatselijke vacaturesite."

Directeur Henk van der Zee van stichting Brabants Centrum ziet kansen voor werkzoekenden. ,,Als Werkinboxtel.nl met ons meer mensen aan een baan kan helpen, dan zijn we er helemaal vóór", vertelt hij. ,,De vacaturesite spreekt mensen uit de dorpen direct aan op de mogelijkheden, maar is ook gekoppeld aan Indeed, een van de grootste jobsites in Nederland. Dus hiermee wordt een vacature niet alleen in onze omgeving, maar ook in een veel groter gebied uitgezet."

Boxtel

Kerstmarkt Selissenwal

In de wijk Selissenwal vindt zaterdag 15 december weer de jaarlijkse kerstmarkt plaats. Kinderen kunnen een rondje rijden in de arrenslee, meedoen aan sportactiviteiten in de parkeergarage van De Walnoot, er worden marshmallows geroosterd en er zijn kraampjes met allerlei producten. Op de kerstmarkt wordt tevens een wensboom opgetuigd. Ook aan een avondprogramma is gedacht, dat wordt verzorgd door vrijwilligers van het gemeenschapshuis.

Kinderboerderij

De Kinderboerderij aan het Apollopad 1 in Boxtel is op eerste en tweede kerstdag, oudejaarsdag en op 1 januari gesloten. De rest van de kerstvakantie kan iedereen de boerderij bezoeken volgens de reguliere openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur en op zaterdag en zondag van 14.00 tot 16.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website van de hoeve: www.kinderboerderijboxtel.nl.