Zes alpaca's verhogen zondag 16 december de kerstsfeer. Bezoekers kunnen met de dieren langs diverse kerststallen in het centrum van Liempde lopen tijdens de zevende editie van de Liempdse Kribkesroute. (Foto: Gerard Schalkx).
Zes alpaca's verhogen zondag 16 december de kerstsfeer. Bezoekers kunnen met de dieren langs diverse kerststallen in het centrum van Liempde lopen tijdens de zevende editie van de Liempdse Kribkesroute. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

GROOTSTE KERSTSTALLENROUTE IN NEDERLAND DIT JAAR MET 230 INZENDINGEN

Liempdse alpaca's lopen de kribkesroute

Zes alpaca's van de Alpacafarm Liempde zullen speciaal voor de opening van de Kribkesroute naar het Concordiapark komen. Vanaf zondag 16 december vindt de naar verluid grootste kerststallenroute van Nederland voor de zevende keer plaats. Dit jaar doen 230 huishoudens mee aan het evenement.

Bezoekers van de Kribkesroute kunnen de creatieve kerststallen tot en met woensdag 6 januari bezoeken: daarna worden ze opgeruimd. De feestelijke opening van 16 december zal gepaard gaan met allerlei activiteiten. De alpaca's zullen door om 13.00 uur uur arriveren. Daarna kunnen bezoekers met de dieren een rondje lopen langs diverse kribkes in het centrum. Om 14.30 uur wordt de Kribkesroute officieel geopend door wethouder Peter van de Wiel bij het oude raadhuis.

MUZIEK EN THEATER

De blaasorkesten Op naor d'Honderd en Noottoestand én koor De Vrolijke Noot treden vanaf 13.30 uur op. In bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd speelt de cast van de Liempdse toneelgroep Gère gedaon om 14.00, 15.00 en 16.00 uur het kersttoneelstuk Tableau Vivant.

Bovendien is er in de monumentale boerderij een expositie van vijftig papieren kerststallen te bezichtigen en zijn er kerststallen en -groepen te koop. Daarnaast worden er voor kinderen creatieve workshops gehouden door Penny van Vlerken van Oplage 12, zoals wenstkerstballen die buiten worden opgehangen in de kerstboom. Daar staan vuurkorven waar kinderen onder begeleiding marshmallows kunnen roosteren. Speciaal voor de jeugd worden bij café Het Wapen van Liempde wafels gebakken.

ROUTES

De Kribkesroute Liempde bestaat dit jaar uit drie wandelroutes, een rolstoelvriendelijke route en een speciale kinderroute. Naast de wandelroutes, is het ook mogelijk om fietsuitstapjes te maken naar de buurtschappen Hezelaar, Kasteren en Vrilkhoven.

Bezoekers kunnen bonnen van Op Liemt Gemunt winnen, te besteden bij de diverse winkeliers die meedoen aan het plaatselijke spaarsysteem. Daarvoor moet de Kribkesletterpuzzel juist worden ingevuld. Langs de diverse uitgestippelde routes staan negen borden met een letter. Die vormen samen een woord dat ingevuld moet worden op de routefolder die op verschillende locaties verkrijgbaar is. Zie www.kribkesrouteliempde.nl voor meer informatie hierover.

De routes staan vanaf zaterdag 15 december in een digitale wandelapp, te downloaden via de QR-code op de routefolder en via de appstore onder Routes in Het Groene Woud. De digitale route bevat allerlei extra wetenswaardigheden over de kerststallen in de route.


Bestuursleden verlaten Rond Kerk en Orion

Jarko van Nunen en Twan Tiebosch nemen afscheid als bestuursleden van stichting Rond Kerk en Orion, het belangenorgaan voor het kerkdorp Lennisheuvel.

Van Nunen stopt na een periode van vijf jaar voorzitterschap, Tiebosch geeft na dertien jaar werk het stokje door. De mannen hebben zich tijdens hun vrijwillige bestuursperiode ingezet voor de leefbaarheid van Lennisheuvel.


Lennisheuvel zoekt vrijwilligers voor dorpsfeest

De organisatie van Lekker Lennisheuvel zoekt vrijwilligers om hand- en spandiensten te verrichten.

Verder wil ze het festijn aantrekkelijker maken voor kinderen. De organisatoren denken aan een puzzeltocht op de fiets door Het Groene Woud. Andere ideeën zijn welkom. Het festijn is op zondag 26 mei in natuurpark Boscheind. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via telefoonnummer 06 - 45 27 80 24.