Anja Wouters (47) krijgt in Liempde bezoek van Pål Janssen.
Anja Wouters (47) krijgt in Liempde bezoek van Pål Janssen.

STICHTING BRABANTS CENTRUM VRAAGT LEDEN OM MEE TE DENKEN

Wij doen alles voor onze leden!

Diny Schellekens-Paashuis (70) krijgt een bos bloemen van Henk van Weert. Hij schrijft al twintig jaar voor Brabants Centrum, zij is al bijna vijftig jaar lid. Haar hele gezin leest de krant graag. ,,Mijn zonen wonen in Oss en Arendonk. Als ze in het weekend thuis komen, lopen ze als eerste naar de krantenbak voor 't Boxtels Krèntje", vertelt ze.

ONMISBAAR

Ook Anja Wouters (47) in Liempde rekent op Brabants Centrum: ,,Laatst reed ik door het dorp en was er van alles te doen in het Concordiapark. Ik had geen flauw idee, en dan weet je: ik heb de krant nog niet doorgelezen", lacht Wouters, terwijl ze in gesprek is met redacteur Pål Janssen. Ben van den Biggelaar (82) krijgt een bos van media-adviseur Paul Melis: hij is trouwe adverteerder en al 53 jaar lid.

Verslaggever Rens van den Elsen brengt Chantal Knapen (40) een bloemetje. Zo'n twaalf jaar geleden kreeg ze een lidmaatschap van haar schoonmoeder voor haar verjaardag. Ook trouw lid Joop van de Sande (55) wordt verrast: ,,Donderdag is mijn vrije dag en dan zit ik vlak voor het eten altijd te wachten tot de krant komt", vertelt hij aan journalist Jules Hameleers.

WAT WILLEN LEDEN?

,,Mijn ouders, opa en oma waren al lid. Brabants Centrum is onmisbaar voor elke Boxtelaar", vertelt Mireille Hanique (49) aan journalist Jan Hermens. Nicole Schaffroth (46) heeft dit ook begrepen van menig Boxtelaar. Zij is nieuw in het dorp en wordt gefeliciteerd door directeur Henk van der Zee. ,,Ik verhuisde van Vught naar Boxtel. Ik wilde het dorp graag leren kennen, waarna een Boxtelse me aanraadde om lid te worden van Stichting Brabants Centrum."

Leden zijn belangrijk voor ons en we hechten waarde aan hun mening. Daarom nodigen we al onze leden uit om mee te denken over de toekomst van de stichting en de krant. We kiezen vervolgens in totaal 75 mensen uit om in drie bijeenkomsten van 25 leden per keer mee te denken over de toekomst van Brabants Centrum. Hoe moet de stichting zich gaan ontwikkelen in de dorpen om de inwoners zo goed mogelijk van dienst te zijn? Tijdens deze bijeenkomsten staat Brabants Centrum voor alles open. Later zullen de leden ook op de hoogte gehouden worden van de concrete veranderingen die we gaan doorvoeren.

Van tweeduizend leden heeft onze administratie een e-mailadres. Deze leden zullen wij direct benaderen om deel te nemen aan een van de brainstormsessies. Stichting Brabants Centrum biedt echter al haar leden de mogelijkheid om mee te denken. Bent u lid, maar hebben wij uw e-mailadres nog niet, stuur dan een e-mail met uw naam en adres naar bc@brabantscentrum.nl.

(Foto's: Peter de Koning).

Henk van Weert ontmoet in Gemonde een oude bekende: Diny Schellekens-Paashuis (70).
Jules Hameleers feliciteert Joop van de Sande (55), centrumbewoner van Boxtel.
Henk van der Zee gaat op bezoek bij Nicole Schaffroth (48) in de wijk Selissenwal.
Ben van den Biggelaar (82) uit Lennisheuvel wordt verrast door Paul Melis.
Mireille Hanique (49) krijgt in Boxtel-Oost een bos bloemen van Jan Hermens.
Rens van den Elsen brengt Chantal Knapen (40) in Esch een bloemetje.