Nadat Taverbo-Sabo lange tijd aan kop ging in de vierde klasse, werd afgelopen weekend de lang verwachte titel binnengesleept. (Foto: Taverbo-Sabo).
Nadat Taverbo-Sabo lange tijd aan kop ging in de vierde klasse, werd afgelopen weekend de lang verwachte titel binnengesleept. (Foto: Taverbo-Sabo). Foto: Taverbo-Sabo

BOXTELSE TAFELTENNISTEAMS LEVEREN KNAPPE PRESTATIES

Taverbo-Sabo blijft uitkomen in tweede divisie

Het was dubbel feest afgelopen weekend bij tafeltennisvereniging Taverbo-Sabo. Naast een kampioenschap van het vierde team (zie foto), wist Taverbo-Sabo 1 zichzelf te handhaven in de tweede landelijke divisie.

Tot en met de de laatste competitieronde bleef het spannend voor het vaandelteam. De uitgangspositie was weliswaar een tweede plaats in de eindstand, maar alle tegenstanders stonden zo dicht bij elkaar dat in theorie zelfs degradatie nog mogelijk was. Vier punten tegen Amstelveen was echter voldoende om absoluut zeker te zijn. Voor Amstelveen was de situatie iets nijpender. Na bijna het hele seizoen op de tweede plek te hebben gestaan, kwam degradatie erg dichtbij.

EEN PUNTJE VERWIJDERD

Taverbo, met Amber van de Velde, Marlotte Staps en Bram Bakker in de gelederen, nam meteen een voorsprong op Amstelveen. Zowel Van de Velde als Staps wonnen in vier games van hun tegenstanders, respectievelijk Brian van den Heuvel en Alex Brandt. Arjen Verburg deed namens Amstelveen iets terug door van Bakker te winnen, maar de dubbel was weer voor het Boxtelse team. Een 1-3 voorsprong, dus nog een puntje verwijderd van lijfsbehoud.

Van de Velde maakte direct aan alle onzekerheid een einde door direct de 1-4 te maken tegen Brandt. Daarna wist Van den Heuvel nog wel te winnen van Bakker. Ook Verburg kon scoren tegen Staps, waardoor Amstelveen toch nog een paar broodnodige punten bij elkaar schraapte. Alle volgende partijen waren voor Taverbo. In een spannende vijfsetter sleepte Bakker de zege binnen tegen Brandt. Van de Velde boekte haar derde overwinning van de dag tegen Verburg en Staps zette de 3-7 eindstand op het scorebord.

GERED

Naast Taverbo had JCV zich veilig gespeeld in de tweede divisie door vier punten te pakken tegen kampioen Kluis. Renata en ONI moesten onderling uit gaan maken wie zouden degraderen. Alleen een 6-4 overwinning voor Renata zou betekenen dat beide ploegen zouden degraderen, waardoor Amstelveen was gered.

Amstelveen was het hele seizoen al wat gelukkig met opstellingen van tegenstanders en ook afgelopen weekend kwam de redding weer uit onverwachte hoek; Renata won met 6-4 van ONI. Taverbo eindigde uiteindelijk op een knappe tweede plaats na een moeizaam seizoen.

VIERDE TEAM

Het vierde team van Taverbo-Sabo boekte ook een succes. De formatie, die al het hele seizoen fier de ranglijst aanvoert, speelde een spannende wedstrijd tegen Die Meede uit Made. Minimaal acht punten waren nodig om de promotie naar de derde klasse in eigen hand te houden. Arjan Versteeden, Thomas Schets en Wilbert van Ruremonde maakten het echter spannend door op een 7-3 overwinning te blijven steken. Maar directe concurrenten Never Despair en Luto lieten behoorlijk wat punten liggen waardoor de kampioensvlag toch gehesen kon worden.

Daarmee zijn nog niet alle knappe prestaties van de club vermeld; het eerste jeugdteam handhaafde zich in de hoofdklasse. Zaterdag reisde de ploeg af naar Flash in Eindhoven voor de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie. Lars Strik won al zijn partijen en Rick van der Schoot voegde hier nog twee punten aan toe. Ook de punten van de dubbel werden door de jongens mee naar Boxtel genomen. Met teamgenote Nienke Strik eindigde de formatie op een puike derde plaats in de ranglijst.

Uitslagen week 48

SENIOREN

Amstelveen 1 - Taverbo-Sabo 1        3-7

Megacles 1 - Taverbo-Sabo 2        2-8

Tios '51 1 - Taverbo-Sabo 3        3-7

Taverbo-Sabo 4 - Die Meede 8        7-3

Taverbo-Sabo 5 - Kruiskamp 81 3        7-3

Taverbo-Sabo 6 - Rotac '82 3        10-0

Taverbo-Sabo 7 - JCV 9        4-6

Taverbo-Sabo 8 - Taveres 3        1-9

JEUGD

Flash 1 - Taverbo-Sabo 1        4-6

Hooghei 1 - Taverbo-Sabo 2        7-3

Meppers (H) 1 - Taverbo-Sabo 3        4-6


Trimloop Best

Sportvereniging Conditio in Best houdt zondag 9 december haar maandelijkse trimloop in de bossen rondom het Joe Mann-natuurtheater aan de Joe Mannweg 6. Lopers kunnen deelnemen aan de 3 of 6,7 kilometer. Inschrijven kan op locatie tussen 10.00 en 10.55 uur. Kosten bedragen 1 euro voor kinderen tot en met 15 jaar, overige lopers betalen 2,50 euro. Meer informatie via telefoonnummer (0499) 37 18 31.