Stara Svestky wordt gevormd door muzikanten van de voormalige orkest Die Zwetschgenbub'n. (Foto: Paul Deelen, 2017).
Stara Svestky wordt gevormd door muzikanten van de voormalige orkest Die Zwetschgenbub'n. (Foto: Paul Deelen, 2017). Foto: PAUL DEELEN

FilmPodiumScopia toont kerstfilm in Muziekhuis Boxtel

FilmPodiumScopia vertoont maandag 10 december om 20.15 uur in het Muziekhuis aan de Passage Riche 4 de film The Nativity Story.

Deze film uit 2006 vertelt het verhaal van Jozef en Maria vanaf twee jaar voor de geboorte van Jezus. Door een wonder wordt Maria zwanger en trekken ze richting Bethlehem, waar haar kind geboren wordt. Het is een verhaal over liefde en lotsbestemming, over onheil en onderdrukking en over een kind dat de geschiedenis van de wereld zou beïnvloeden.

Kaartjes voor de film kosten 8,50 euro en zijn te bestellen via www.podiumboxtel.nl of in de voorverkoop verkrijgbaar in Boxtel bij cadeauwinkel Hebbes (Markt), supermarkt Jumbo (Oosterhof) en bloemsierkunst Marimba (Van Beekstraat) en in Liempde bij drogisterij Bewust Beter (Nieuwstraat 35).

Wie kaartjes aan de zaal koopt, moet er rekening mee houden dat dan niet kan worden gepind.



Popkoor JukeBox

Het jaarlijkse benefietconcert van popkoor JukeBox vindt plaats op dinsdag 11 december. Vanaf 20.00 uur worden in de Tijberzaal van het Baanderherencollege bekende en minder bekende hits ten gehore gebracht. Duo Two of Us verzorgt een gastoptreden. Van de opbrengst worden materialen voor ontspanning en beweging gekocht ten behoeve van mensen met dementie in Boxtelse verpleeghuizen.


Kerstconcert in Muziekhuis voor 'Met Je Hart'

Nadat vrouwenorkest Breiwerk twee jaar op rij een groep kwetsbare ouderen van stichting Met Je Hart trakteerde op een muzikale kerstmiddag, neemt Boxtel's Harmonie nu dit initiatief over. Zondag 16 december worden in het Muziekhuis (Passage Riche 4) optredens verzorgd door blaaskapel Stara Svestky en ouderenkoor Ons Genoegen.

De kerstmiddag wordt gehouden in het kader van het 110-jarig bestaan dat Boxtel's Harmonie viert. Leden van het muziekkorps halen de ouderen op en zorgen dat ze na afloop ook weer thuis komen. Tijdens het concert, dat van 14.00 tot 16.30 uur duurt, worden de gasten van Met Je Hart in de watten gelegd met een hapje en een drankje.

Ons Genoegen, gedirigeerd door fagottist Mirjam Zweerts van Boxtel's Harmonie, zingt een kerstrepertoire. De blaaskapel, een informele voortzetting van het vroegere orkest Die Zwetschgenbub'n, wisselt de koorzang af met Tsjechische volksmuziek. Voor de gasten van Met Je Hart worden in de zaal zitplaatsen gereserveerd. Overige belangstellenden zijn welkom om in het bargedeelte de muzikale middag mee te maken.

KIENAVOND

Om de kerstmiddag financieel mogelijk te maken, houdt de harmonie de dag ervoor, zaterdag 15 december een kienavond in het Muziekhuis. Vanaf 20.00 uur wordt gespeeld om diverse geldprijzen; om 19.00 uur gaat de zaal open.