Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

MUZIKANTEN INCASSEREN RUIM 9.000 EURO

Veilingmeesters 'spekken' clubkas fanfare Concordia

HENK VAN WEERT

De vijfjaarlijkse diensten- en goederenveiling ten bate van de Liempdse fanfare Concordia heeft zaterdagavond ruim negenduizend euro opgebracht. ,,Er werd enthousiast geboden door de aanwezigen", blikt mede-organisator Toon Voets terug.

De opkomst van het publiek in multifunctionele accommodatie De Serenade was goed, aldus Voets. ,,Zeker gelet op deze moeilijke datum." Daarbij doelend op het feit dat in veel gezinnen sinterklaasavond werd gevierd. Aanvankelijk hadden de organisatoren eind oktober een veilingavond in gedachten, maar op die datum werd Prins Carnaval geïnstalleerd en dus moest worden uitgeweken.

De Sint was in hoogsteigen persoon naar de veiling gekomen en introduceerde op ludieke wijze de bijna honderd verkoopkavels. Die werden vervolgens afgehamerd door veilingmeester Johan van den Heuvel en zijn assistent Just Martens. Het tweetal zorgde ervoor dat de bieders de clubkas van de fanfare flink spekten.

HOOGSTE BOD

Het hoogste bod viel net na middernacht, bij het laatste kavel: een biljart- en dartsavond in Cultuurlogies Looeind. Daarvoor werd liefst vijfhonderd euro afgetikt. De helikoptervlucht die werd verloot, werd gewonnen door Marianne Knoops. ,,Al met al kijken we terug op een mooie avond. De opbrengst was iets hoger dan vijf jaar geleden toen we 8.500 euro bij elkaar sprokkelden voor de fanfare. Maar bovenal was het ook een heel gezellige bijeenkomst. En dat is ook belangrijk", aldus Voets.

FOTO ONDER: Veilingmeester Johan van den Heuvel en zijn assistent Just Martens (rechts) hameren een schilderij van Jan Verhoeven af. Het was een van de bijna honderd kavels die per opbod werden verkocht voor de Liempdse fanfare. (Foto: Albert Stolwijk).


Speciaalbieren Liempde

Tijdens 'Van Hop naor Herd' proeven deelnemers zaterdag 15 december vanaf 14.30 uur op vijf plekken in Liempde speciaalbier. Zij verzamelen bij D'n Liempdsen Herd en gaan vervolgens naar 't Struifhuis, 't Huukske, Het Wapen van Liempde en D'n Durpsherberg. Deelname kost 22,50 euro; inschrijven tot en met 7 december via www.liempdsenherd.nl.