Blijdschap bij het winnende team 'Er Is Er (Bijna) Eendje Jarig'. Van links naar rechts: Desiree van Weert, Renate de Vries, Sjef van Weert, Jessica van Weert, Thom van den Broek en Ans van Weert. (Foto: Peter de Koning).
Blijdschap bij het winnende team 'Er Is Er (Bijna) Eendje Jarig'. Van links naar rechts: Desiree van Weert, Renate de Vries, Sjef van Weert, Jessica van Weert, Thom van den Broek en Ans van Weert. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

HONDERDEN MENSEN BIJ PRIJSUITREIKING LUSTRUMEDITIE IN 'DOMMELTJE'

Er Is Er Eendje Jarig wint Bokselse Kwis

LINDA VAN DE WIEL

Honderden quizzers kwamen afgelopen vrijdag bijeen in activiteitenboerderij 't Dommeltje. Zij waren benieuwd naar uitslag van de vijfde editie van De Bokselse Kwis. Hoewel velen hoopten er met de eerste prijs vandoor te gaan, viel deze eer te beurt aan team Er Is Er (Bijna) Eendje Jarig. Dat schenkt de hoofdprijs, een bedrag van duizend euro, aan Boxtel's Harmonie.

,,Wij vinden het heel bijzonder dat wij jullie allemaal aan het quizzen hebben gekregen." Deze woorden bezorgden Patricia van Amelsvoort, samen met Saskia Maltha en Marc Cleutjens organisator van de dorpsquiz, een daverend applaus. En terecht, want het drietal wist 3 november zo'n tweeduizend mensen op de been te brengen. En ook tijdens de prijsuitreiking afgelopen vrijdag was het weer volle bak.

Hoewel de meeste aanwezigen kwamen voor een gezellige avond, was ook een aantal fanatiekelingen aan het nagelbijten. Want wie zou er met de felbegeerde trofee van de lustrumeditie van De Bokselse Kwis naar huis gaan? Sander Ewald van team In Goede Aarde, dat speelde voor de buurtvereniging, wist het antwoord op deze prangende vraag: ,,Dat zijn wij. Vorig jaar eindigde ons team als zevende en dit jaar slepen we de eerste prijs in de wacht", beweerde hij stoer. ,,We hebben dan ook twee teamcoördinatoren en een uitgebalanceerd team met veel kennis. Zo zitten er een historicus en een geograaf in ons team. En veel jeugd."

TEAMBUILDING

Minder zelfverzekerd was Desiré Vermeiren van 't Klupske. ,,Vanavond bij de prijsuitreiking zijn we alleen met dames, de mannen zijn thuis bij de kinderen. Maar ze hebben wel meegedaan aan De Bokselse Kwis hoor." Het zestienkoppige team deed voor de eerste keer mee. ,,We hadden niet echt een tactiek, dus we gaan allerlei dingen aanpassen zodat we volgend jaar beter voorbereid zijn. Want we vonden het best moeilijk. Maar wel leuk!"

De uitslag volgde later op de avond. 't Klupske eindigde als 53e, tot volle tevredenheid van de aanwezige dames. Team In Goede Aarde wist haar torenhoge ambities niet te waar te maken. De fanatieke groep eindigde op plek negentien.

Er Is Er (Bijna) Eendje Jarig was voor de derde keer van de partij. Nadat het team vorig jaar als tweede eindigde, wist het nu de eerste prijs binnen te slepen. Bovendien schonk de ploeg, die Muziekhuis Boxtel als thuisbasis had tijdens de quizavond, ook nog eens de helft van de 350 ingezamelde kinderboeken. Die werden vorige week door de organisatoren van De Bokselse Kwis overhandigd aan De Voorleesfiets. ,,We hebben een heel groot team", vertelde teamlid Desiree van Weert. ,,Daarbij hadden we een goede voorbereiding waarin iedereen van tevoren kon aangeven waarin hij of zij goed is. Waaraan we het geld gaan uitgeven? Dat wordt een activiteit voor teambuilding bij Boxtel's Harmonie."

UITSLAG

Eerste prijs: Er Is Er (Bijna) Eendje Jarig, 1.000 euro voor Boxtel's Harmonie. Tweede prijs: Bokstelse Moppen, 500 euro voor Wensambulance. Derde prijs: Chuckie en de Chickies, 250 euro voor Tunnel Vision. Winnaar gemeentehuisronde: G-Force, spelend voor ODC-mini's. Beste dragqueen: Airfryers, spelend voor Dagje Thuis ContourdeTwern. Leukste filmpje: Dwaze Strijders, spelend voor Scouting Boxtel (prijs niet opgehaald en gedoneerd aan De Voorleesfiets). Winnaar Kiendjeskwis: Bennidom Basterds, spelend voor Buurtsport Boxtel.

De top tien van De Bokselse Kwis luidt als volgt: 1. Er Is Er (Bijna) Eendje Jarig, 1.051 punten; 2. Bokstelse Moppen, 1.015; 3. Chuckie en de Chickies, 1.012; 4. Tussen De Dekens, 1.010; 5. It's All In The Mix, 999; 6. De Leutkwekkers, 992; 7. G-Force, 964; 8. De Padvinders, 940; 9. Bennidom Basterds, 937; 10. Kwistnie, 937.

De zesde editie van De Bokselse Kwis wordt gehouden op zaterdag 2 november 2019.


Wereldlichtjesdag

Tijdens Wereldlichtjesdag houdt Judith Marechal zondag 9 december van 18.30 tot 19.45 uur een herdenkingsviering voor overleden kinderen in de protestantse kerk aan de Clarissenstraat. Bezoekers luisteren naar verhalen, gedichten en muziek. Aanmelden via telefoonnummer 06-49 11 88 77 of e-mail: judithmarechal@hotmail.com.


Verzamelbeurs

Afbeeldingen van de maagd Maria van de hand van de middeleeuwse Duitse schilder Albrecht Dürer. Die vormen zondag 9 december het maandthema tijdens de ruilbeurs van de Vereniging Boxtelse Verzamelaars (VBV). Belangstellenden zijn van 10.00 tot 13.00 uur welkom in gemeenschapshuis De Walnoot aan de Reginahof. Op de verzamelbeurs worden onder meer bidprentjes, munten en postzegels aangeboden. De entree bedraagt een euro, kinderen tot 15 jaar mogen gratis binnen.

Expositie Oertijdmuseum

De tentoonstelling 'Golden Spike' van beeldhouwer Elsbeth Pluimers is nog tot begin januari te zien in Oertijdmuseum Boxtel. Naast beeldend kunstenaar is Pluimers ook geoloog en bioloog. Haar in brons en glas gegoten beelden en objecten drukken het ontstaan van leven uit. Meer informatie is te vinden op www.oertijdmuseum.nl.