Hardstyle-feest Asylum keert terug in B-Town

Jongerencentrum B-Town is vrijdag 14 december opnieuw het podium voor het hardstyle-feest Asylum. Ook deze keer worden bezoekers getrakteerd op 'rauwe' platen met zowel nummers van nu als vroeger hardcore-werk.

Dj's Qriminal, Voidax, Sequens, Oblivionm Bionicle en Heretic staan achter de draaitafels. Ook MCDK en MC Resitivity komen het publiek vermaken. Ook dit jaar zal een verrassingsoptreden de line-up aanvullen.

De vorige editie van Asylum werd drukbezocht. De organisatie verwacht ook dit jaar een hoge opkomst. De voorverkoop is al gestart en kaarten zijn online verkrijgbaar via de Facebook- en Instagram-pagina van Asylum voor 7,50 euro. Aan de deur kunnen mensen deze op 14 december tot middernacht voor tien euro kopen. Het evenement duurt van 20.00 tot 02.00 uur, minimumleeftijd is 16 jaar.

112 Nieuws

Bedreiging vuurwapen

Een 49-jarige Liempdenaar is vrijdagavond in zijn woning aan Den Dries aangehouden en meegenomen. Hij wordt verdacht van bedreiging met een vuurwapen. Een arrestatieteam forceerde de voordeur en diverse rolluiken van de woning. Ook de voorruit ging aan diggelen. De melding van bedreiging was niet afkomstig uit de betreffende woning.

Aanrijding

Enkele uren nadat het zogeheten regenboogpad nabij de Zwaanse Brug officieel was geopend, vond op die plek vrijdag een aanrijding plaats. Een automobilist, afkomstig uit de Rechterstraat, reed een jonge vrouw op een snorscooter aan die de kruising opreed vanuit de Stationsstraat. De vrouw is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto moest een blaastest doen, maar die bleek negatief.


Sint-Joseph scoort hoog op duurzaamheid

Woonstichting Sint-Joseph is goed bezig op het gebied van duurzaamheid. De corporatie wordt beloond met de hoogste score A, een label van de vereniging van woningcorporaties Aedes. Op de onderdelen Huurdersoordeel, Bedrijfslasten en Onderhoud & Verbetering scoort Sint-Joseph evenals vorig jaar gemiddeld een B.

Op het onderdeel Beschikbaarheid & Betaalbaarheid is de vereniging gestegen van een C- naar een B-score. De waardering van huurders voor de dienstverlening bleef met een 7,6 gemiddeld, gelijk. ,,Een mooie score, waar we blij mee zijn", aldus directeur-bestuurder Rob Dekker.

Hij geeft aan dat de A-score voor duurzaamheid niet aan is komen waaien: ,,We zijn voortdurend bezig met het energiezuiniger maken van onze woningen, zowel in bestaande bouw als bij nieuwbouw. Zo brengen we bij onderhoud diverse energiezuinige maatregelen aan, waaronder dubbel glas, extra isolatie, gebruik van duurzame materialen en zonnepanelen." Ook blijkt dat de bedrijfslasten per verhuurde woning dit jaar zijn gedaald. Sint-Joseph scoort lager dan het sectorgemiddelde, 764 euro. De corporatie komt dit jaar uit op 746 euro, tegen 821 euro in 2017 en 903 euro in 2016.

Met deze toets worden prestaties gemeten, vergeleken en verbeterd. De labels bieden anderen inzicht in hoe corporaties hun middelen besteden.