Afbeelding
Foto: Peter de Koning

WERELDKOOR EN BOXTEL CITY BAND

Kerstbenefiet De Walnoot voor weeskinderen in Wit-Rusland

Het Wereldkoor en de Boxtel City Band verzorgen zondag 9 december in gemeenschapshuis De Walnoot vanaf 15.00 uur een kerstconcert. De opbrengst komt ten goede aan de plaatselijke stichting Belarus, die het geld besteedt aan de weeskinderen in Wit-Rusland. De entreeprijs bedraagt 2,50 euro; een halfuur voor aanvang gaat de zaal open.

Achttien jaar geleden werd stichting Belarus opgericht met als doel onderwijsprojecten uit te voeren in Wit-Rusland voor weeskinderen met verstandelijke en lichamelijke beperkingen. Initiatieven die op de lange termijn effect zouden hebben. In samenwerking met de overheid van het Oost-Europese land werd speciaal onderwijs ingevoerd voor kinderen van 7 tot 15 jaar met als vervolg daarop speciaal aangepaste beroepsopleidingen met begeleiding naar werk. De voorbeeldprojecten werden met succes uitgevoerd in vijf weeshuizen die nu schoolinternaten worden genoemd. De resultaten worden nu door de overheid zelf uitgerold over heel Wit-Rusland.

Om deze kinderen de wereld beter te leren kennen door middel van het lezen van boeken wil stichting Belarus een eenvoudige bibliotheek opzetten in elke school. De opbrengst van het het kerstconcert in De Walnoot wordt besteed aan een bibliotheek in het Gorodeja schoolinternaat.

Om dit goede doel te kunnen steunen, pakken het Wereldkoor en de Boxtel City Band uit in vorm van een muzikaal kerstcadeau voor elke bezoeker. Daarnaast is er een speciale kraam waarbij handgemaakte kerstdecoraties worden verkocht. Bovendien wordt een grote enveloppenloterij gehouden waarmee veel prijzen zijn te winnen die sponsors beschikbaar hebben gesteld. De opbrengst van de kraam en de loterij gaat deze avond naar het goede doel.

FOTO ONDER: Het Wereldkoor in actie tijdens een korenavond in de spiegeltent bij kasteel Stapelen. (Foto: Peter de Koning, 2015).


AANMELDEN KAN TOT 10 DECEMBER

Vincentiusvereniging houdt
inzameling kerstpakketten

De Vincentiusvereniging in Boxtel zamelt de komende weken weer producten in om kerstpakketten samen te stellen. Deze worden uitgedeeld aan inwoners die van een laag inkomen rond moeten komen.

Inwoners van Boxtel, Liempde, Lennisheuvel en Gemonde die weinig te besteden hebben en in aanmerking denken te komen voor een kerstpakket, kunnen dat tot en met maandag 10 december aangeven op de website www.vincentiusboxtel.nl onder het kopje 'kerstpakketten'. Daar wordt gevraagd om gegevens in te vullen, waarmee Vincentius vertrouwelijk belooft om te gaan.

Wie geen computer of internet heeft, kan tot en met zaterdag 8 december tussen 13.00 en 17.00 uur een invulformulier ophalen in kringloopwinkel 't Vincentje aan de Van Leeuwenstraat. Deelnemers ontvangen een afhaaltijdstip en een code die men op de uitgiftedag moet meenemen.

De Vincentiusvereniging vraagt particulieren en bedrijven om verpakte levensmiddelen in te leveren bij het kringloopcentrum. Zij zijn daarvoor welkom op dinsdag 11, woensdag 12 en donderdag 13 december tussen 13.00 en 17.00 uur. De goederen dienen minimaal tot eind januari 2019 houdbaar te zijn.

Wie Vincentius Boxtel financieel wil steunen, kan een donatie overmaken op IBAN-rekening NL18 RABO 0128 7223 20 onder vermelding van 'kerstpakkettenactie'.

Boxtel

Kerst-In Dükerskoor

Het Dükerskoor houdt maandag 17 december de Kerst-In. Tijdens deze sfeervolle avond in grandcafé Rembrandt (Rechterstraat 56) worden naast smartlappen, ook samen kerstliedjes gezongen. De meezingavond begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.