Afbeelding
Foto: Peter de Koning

LOKALE OMROEP OPENT NIEUW ONDERKOMEN IN 'BAANDERIJE'

Dommelland blij met tv-studio

HENK VAN WEERT

De laatste zes jaar gebruikte omroep Dommelland het voormalige schooltje van de paters assumptionisten bij kasteel Stapelen. Maar nadat het middeleeuwse rijksmonument enkele maanden geleden werd verkocht, werd duidelijk dat de studio daar in allerijl ontmanteld moest worden.

,,We zijn ruim anderhalf jaar met de gemeente bezig geweest om een andere locatie te vinden waar we voor een langere periode terecht zouden kunnen. Helaas was daar tegen de zomer nog geen zicht op. Door de verkoop van Stapelen nam de tijdsdruk alleen maar toe", meldde Van den Biggelaar eerder in deze krant.

200 VIERKANTE METER

Dommelland vond op eigen initiatief onderdak in bedrijvencentrum Baanderije, enkele honderden meters verderop in dezelfde straat. De omroepvrijwilligers startten in de zomervakantie met de noodzakelijke verbouwing waarbij de vijf ruimtes die worden gehuurd, aan elkaar zijn gekoppeld. Het zendstation heeft er nu de beschikking over tweehonderd vierkante meter, verdeeld in een lobby, een ruimte voor het maken van tekst-tv, de opnamestudio en een regieruimte.

Naast Verhagen, die veel tijd, energie en vakmanschap aan het project besteedde, hebben tal van omroepvrijwilligers de verhuizing en verbouwing mogelijk gemaakt, benadrukte voorzitter Van den Biggelaar. Daarin roemde zij ook haar partner, hoofdredacteur Roel Jongenelen, maar eveneens Thijs en Koen van Ostaden die alle technische aanpassingen realiseerden.

LENING EN SUBSIDIE

Daarnaast werd dank uitgesproken aan het adres van wethouder Marusjka Lestrade. De gemeente verstrekte Dommelland een renteloze lening van ruim 18.500 euro om de verbouwing mogelijk te maken. Bovendien is de jaarlijkse subsidie van 21.155 euro met 4.224 euro verhoogd vanwege extra huisvestingskosten. De omroep stak zelf 25.000 euro in de verbouwing.

,,Dankzij ieders inzet is een zo mooi mogelijke studio voor zo weinig mogelijk kosten tot stand gekomen", aldus de omroepvoorzitter. ,,En dus is het tijd om met gepaste trots de champagne te ontkurken." Dat gebeurde overigens niet knallend; om te voorkomen dat de gloednieuwe tv-studio vol met champagnevlekken zou komen te zitten...

FOTO BOVEN: Temidden van omroepvrijwilligers en genodigden heft voorzitter Inge van den Biggelaar van de Boxtelse omroepstichting het glas tijdens de opening van de nieuwe televisiestudio. (Foto: Peter de Koning).


WEKELIJKS IN 'DE ROTS'

Nieuwe cursussen SUB voor mensen met een uitkering

De Stichting Uitkeringsgerechtigden Boxtel (SUB) start in januari 2019 met een nieuwe serie cursussen in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat 7.

Maandag 10 en woensdag 12 december kunnen belangstellenden zich in De Rots tussen 14.00 en 15.00 uur inschrijven.

De cursussen worden aangeboden voor mensen die een AOW-, WAO-, ABW-, Wajong en/of WWI-uitkering ontvangen. Deelnemers kunnen onder meer lessen volgen in yoga, kleding maken, bloemschikken, computerkennis of deelnemen aan creatieve workshops. Meer informatie is verkrijgbaar via telefoonnummers (0411) 67 51 88 of 68 39 03.

Senioren

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) heeft komende de volgende activiteiten voor zijn leden op het programma staan.

DINSDAG 11 DECEMBER

13.30 biljarten in De Walnoot.
13.30 hobbymiddag Kinderboerderij.

WOENSDAG 12 DECEMBER

17.00 eten bij Lotus, aanmelden vóór 9 december via tel. (0411) 68 92 85 of e-mail: henksturkenboom49@gmail.com.

DONDERDAG 13 DECEMBER

13.30 bridgen in De Walnoot.
13.30 handwerken in De Orion.
14.00-14.30 naverkoop kaartjes, winterreis en Seniorenexpo in De Walnoot.

VRIJDAG 14 DECEMBER

11.00 kerstviering wijk Selissen in De Walnoot.
13.00 kerstviering Lennisheuvel in Orion.