Afbeelding
Foto: Peter de Koning

TESS SCHEEPERS OPENT 'HAAR' REGENBOOGPAD IN BOXTEL

'Iedereen mag verliefd worden op wie hij of zij wil'

LINDA VAN DE WIEL

Haar hele klas, wethouder Herman van Wanrooij en zelfs het Jeugdjournaal. Allen waren vrijdag aanwezig bij de opening van het Boxtelse regenboogpad door Tess Scheepers. Zij zorgde er in een gesprek met voormalig burgemeester Mark Buijs voor dat de gekleurde oversteekplaats er kwam.

Ze was duidelijk overweldigd door alle aandacht, de tienjarige Tess uit Boxtel. Een horde journalisten en cameramensen was present tijdens de opening van het regenboogpad op de kruising waar de Stationsstraat overgaat in de Rechterstraat in het Boxtelse centrum. Samen met wethouder Van Wanrooij opende Tess het felgekleurde regenboogpad. Ze schreef daarover in september een brief naar Buijs: ,,Toen ik op vakantie was in Zeeland, zag ik een regenboogzebrapad", vertelde Tess eerder in Brabants Centrum. ,,Ik weet wat daar de betekenis van is en vind dat er in Boxtel ook zo'n gekleurd pad moet komen. Toen ik thuiskwam heb ik dan ook meteen een brief geschreven."

Wat die betekenis is, kon de tienjarige ook prima verwoorden: ,,Een regenboogpad betekent dat iedereen zichzelf mag zijn en verliefd mag worden wie hij of zij wil. Ik vind dat heel belangrijk. Mijn mama is ook verliefd op een meisje."

Het gesprek dat Tess op het gemeentehuis voerde bleek een succes. Burgemeester Buijs en wethouder Van Wanrooij omarmden het idee en gingen samen met Tess op zoek naar een geschikte locatie. Deze werd gevonden nabij de Zwaanse Brug, midden in het centrum.

APETROTS

Moeder Joyce de Jong-Meijs en bonusmoeder Joske Meijs-de Jong waren apetrots op de dappere Tess. ,,Ja, absoluut", aldus Joyce. ,,Ze heeft dit helemaal zelf voor elkaar gekregen." Joske vulde aan: ,,En de kleuren van het regenboogpad zijn prachtig. Veel mooier dan we hoopten."

Ook Michaela Vermeij, de beste vriendin van Tess, was heel fier: ,,Ze heeft het zelf geregeld en doet het vandaag ook heel goed. Ik kan zien dat ze heel gelukkig is."

Blij lijkt echter een understatement. ,,Ik kijk steeds naar het regenboogpad en denk dan: 'Daar heb ik voor gezorgd'. Ik vind dat zó cool en ben heel erg blij. Ik denk dat iedereen vandaag blij is…", aldus Tess. In Nederland zijn inmiddels zo'n dertig regenboogzebrapaden.

FOTO BOVEN: Tess Scheepers mocht de ambtsketen om van locoburgemeester Herman van Wanrooij. Trots stapte ze als eerste over het regenboogpad. Een symbool dat Boxtel gelijkheid voor onder meer lesbiënnes, homo's en transgenders nastreeft. (Foto: Peter de Koning).


Beet! 'n Snoek van 1.06 meter...

De 14-jarige Jerrel van Schaik is een fervent sportvisser. Afgelopen zomer zat hij zowat elke dag aan de waterkant om een hengeltje uit te gooien. Zijn grootste vangst deed hij echter afgelopen zaterdag aan de oever van de Dommel bij de stuw in de Mgr. Wilmerstraat: een snoek van 1.06 meter...

De oma van Jerrel is onder de indruk van de vangst van haar kleinzoon. Trots liet ze maandag de foto zien aan de redactie van deze krant. Of die een plekje kon krijgen in de nieuwe editie. ,,Ik wist niet eens dat er zo'n grote snoeken in de Dommel zwommen", grinnikte oma. Natuurlijk mag zo'n flinke vangst in de krant; ondanks dat deze vissoort makkelijk nóg groter kan worden.

NATUURLIEFHEBBER

Vissen is dé passie van de leerling van het Baanderherencollege, vertelde oma. ,,Hij is afgelopen zomer gestopt met voetballen en is nu regelmatig in de sportschool te vinden. Wat hij later wil worden? Ik geloof niet dat Jerrel dat al precies weet. Maar hij gaat vast een baantje zoeken waarbij hij in de natuur is..."

FOTO RECHTS: Jerrel van Schaik (14) ving zaterdag deze uit de kluiten gewassen snoek. Hij sloeg het beest aan de haak in de zogeheten 'wiel' aan de Deken De Wijsstraat, nabij de stuw onder de Dommelbrug in de Mgr. Wilmerstraat. (Foto: eigen collectie).

Afbeelding