BOXTELSE BASKETBALLERS IN SPORTHAL DE BRAKEN OPPERMACHTIG TEGEN OBC OSS

JRC boekt belangrijke zege op concurrent

De basketballers van JRC speelden zondag een belangrijke wedstrijd tegen OBC uit Oss. Dit jaar spelen de Boxtelaren niet voor de prijzen, maar voor lijfsbehoud in de tweede landelijke divisie. Maar dat geldt ook voor OBC, dat daarmee een directe concurrent is voor JRC. In sporthal De Braken won de thuisploeg met 87-21.

JRC-coach Steven Besuijen beschikte over een volledige en gemotiveerde selectie, die goed van start ging. Aan de hand van Jaap van Loon en Corné Linssen bouwde JRC in het eerste kwart een flinke voorsprong op van 34-15. Hier hadden ook de grote mannen een behoorlijk aandeel in. Coen van der Meijden, Kai Elissen en Wouter Doppenberg waren erg dominant onder de borden, waardoor OBC geen tweede kansen kreeg en geen makkelijke lay-ups kon maken. In het tweede kwart kwamen de Ossenaren wat beter in de wedstrijd, maar bleken niet bij machte om het gat veel kleiner te maken.

MACHINE HAPERT

Na rust zette JRC andermaal aan en vergrootte de voorsprong tot 22 punten. In het vierde kwart begon de scoringsmachine van de Boxtelaren echter wat te haperen en daar maakten de bezoekers dankbaar gebruik van. De Ossenaren brachten het verschil terug naar negen punten en daarmee kwam de spanning terug in het duel. De ervaring van de JRC'ers gaf echter doorslag en de overgebleven speeltijd werd slim gebruikt. OBC kon enkel nog fouten maken om de tijd te stoppen en zelf proberen snel te scoren. Deze pogingen strandden op de Boxtelse defensie zodat JRC weer uitliep en de eindstand op het scorebord bracht.

Topscorer aan Boxtelse kant was Jaap van Loon met 23 punten. Maar ook Corné Linssen en Coen van der Meijden deden een duit in het zakje van het scoreverloop met respectievelijk 18 en 16 punten.

VROUWENTEAM

Ook het eerste vrouwenteam van JRC kwam afgelopen weekeinde in actie en trad aan tegen titelkandidaat Black Eagles uit Rosmalen. De wedstrijd was vanaf de eerste minuut spannend. Beide ploegen kwamen moeizaam tot scoren, wat de wedstrijd tot een echte thriller maakte. Maar het duel moest voortijdig worden beëindigd nadat een speelster van Black Eagles zodanig ernstig geblesseerd raakte dat een ambulance werd opgetrommeld. De wedstrijd werd daarop gestaakt met een tussenstand van 27-26.

Zaterdag 8 december speelt het eerste mannenteam van JRC om 16.30 uur uit in 's-Hertogenbosch. De vrouwen spelen die dag tegen Bumpers in Sittard.

FOTO RECHTS: Carlo Schoenmakers scoort voor basketbalclub JRC Boxtel. OBC uit Oss kwam er nauwelijks aan te pas in sporthal De Braken. (Foto: Hans Verberk).

JUPITER SCHITTERENDE STER IN PARTIJ TEGEN HCB '92

Boxtelse handbalvrouwen verliezen thuiswedstrijd

De maan was zondagochtend nog maar amper van het firmament verdwenen, of Jupiter verscheen. Niet aan de hemel, maar in sportcomplex De Braken, waar de ploeg uit Eersel aantrad tegen de vrouwen van Handbal Combinatie Boxtel, HCB '92.

Jupiter ging als een komeet van start. De Eerselse vrouwen maakten in een vloek en een zucht de eerste twee doelpunten van de wedstrijd. Een goede wissel van HCB '92 leidde de aansluitende treffer van Annemarie Sens in. De tegenstander bleef pressie uitoefenen en onder die druk bezweek de Boxtelse defensie meer dan eens. Keepster Mary Swinkels kon de schoten op doel niet keren. De thuisspeelsters lieten zich ook niet geheel onbetuigd. De hoekspeelsters kwamen meermalen vrij te staan waardoor Gitte Vanhout en Hèlen Berkelmans wat doelpunten aan konden laten tekenen. Jupiter liep echter uit doordat de Boxtelse verdediging niet goed stond en de Eerselse middenspeelster geregeld vrije ruimte kreeg. De ruststand was 6-10.

MOOIE BREAK-OUT

Coach Mirjam van Weert paste het systeem van de verdediging aan en HCB '92 ging aanvallend met twee cirkelloopsters spelen. De wijzigingen sorteerden effect. Jupiter liet wat gaten vallen, waardoor Vanhout het doel wist te vinden. Berkelmans schoot vervolgens de bal in het net door een mooie break-out. Door een nieuwe wissel kreeg Manon Foolen een kans en wist die te verzilveren. Maar ook Jupiter bleef scoren. De Boxtelse vrouwen waren niet meer in staat de dreigende nederlaag om te buigen en verloren met 9-14.

Zaterdag 8 december speelt HCB '92 uit tegen Groesbeeks Glorie.