GEMONDSE VOETBALLERS LATEN PUNTEN ACHTER IN ESCH

Essche Boys wint derby tegen Irene

Op een goed bespeelbaar veld en met een prima leidende scheidsrechter heeft Irene de punten in Esch moeten laten. De ploeg uit Gemonde verloor zondag derby tegen Essche Boys. De thuisploeg scoorde in de slotfase de beslissende treffer: het werd 2-1.

Irene begon goed aan de wedstrijd en zette Essche Boys vanaf het begin onder druk. Met name Mats Davids was door zijn inzet en goede mentaliteit een plaag voor de Essche spits die hierdoor niet aan zijn spel toekwam. Al snel kreeg het team uit Gemonde echter een tegenvaller te verwerken: binnen tien minuten werd Ferdy van Zon vanwege een blessure noodgedwongen gewisseld voor de debuterende Levi van Rooy.

Desalniettemin wisten de gasten in de twintigste minuut te scoren. Een diepe bal van Thijn van Vreede werd door Davids goed voorgezet; Arthur Pieck kopte fraai binnen. De rest van de eerste helft was Irene de bovenliggende partij en kon Essche Boys alleen kansen creëren door slordigheden aan Gemondse zijde. De stand bleef echter op 0-1 staan.

ROLLEN

In het tweede bedrijf waren de rollen omgedraaid. De thuisploeg had diverse spelers gewisseld en wat tactische wijzigingen doorgezet waardoor Irene minder goed aan voetballen toekwam. In de vijftigste minuut kreeg Essche Boys een vrije trap. Die werd uiteindelijk bij de tweede paal op doel gekopt door Rudi van Gemert, belandde op de paal en uiteindelijk via Stein van Kasteren in de rebound tegen de touwen: 1-1.

De gastheren bleven vervolgens volop druk zetten op Irene. Toch kreeg juist de formatie uit Gemonde een uitgelezen kans om op 1-2 te komen. Max Pieck, die na een mooie steekpass van Bart Bressers vrij voor de keeper stond, wist echter niet te scoren.

Door blessures was Irene echter in de tweede helft al vrij snel door zijn wisselspelers heen. Toen Bressers een kwartier voor het einde ook nog geblesseerd moest uitvallen, konden de gasten alleen nog maar verdedigen. In de 85e minuut viel de winnende treffer voor de thuisploeg toen een goede aanval van Essche Boys over rechts knap werd voorgezet door Dennis Vorstenbosch, die daarmee Van Gemert een niet te missen kans bood: hij tikte voor open goal de 2-1 binnen. Irene probeerde er nog een slotoffensief uit te persen, maar was onvoldoende bij machte om echte kansen af te dwingen.

Irene speelt zondag 9 december om 14.00 uur in en tegen Drunen. Diezelfde dag speelt Essche Boys om 14.30 uur in Baarle-Nassau tegen Gloria UC.

FOTO BOVEN: De Essche voetballer Roel van de Ven in strijd met Gemondenaar Max Piasecki. Essche Boys tekende in eigen huis vijf minuten voor het eindsignaal klonk de winnende treffer aan: 2-1. (Foto: Hans Verberk).