ROOD-WITTEN TRAKTEREN PUBLIEK IN SPORTPARK MUNSEL NA RUST OP VIER TREFFERS

Boxtel dwingt hekkensluiter Herpinia op de knieën

In de vierde klasse ontving RKSV Boxtel zondag rode-lantaarndrager Herpinia. In sportpark Munsel gingen beide ploegen rusten met de brilstand, maar in de tweede helft scoorde de thuisploeg viermaal en liet prima voetbal zien tegen een opponent die tot het laatst sportief bleef knokken.

Nadat pupil van de week Fabian Schoenmakers (JO10-3) in tweede instantie voor Boxtel het net vond, volgde de reguliere aftrap. Op een door de fikse regenval lastig te bespelen veld liet de thuisploeg meteen zijn aanvallende intenties blijken. In de tweede minuut werd al een corner genomen waaruit Mark van de Westelaken naast het doel schoot. Boxtel was de rest van de eerste helft de betere ploeg, maar over en weer ontstonden kansen die door onzorgvuldig spel niet werden benut.

LEEG DOEL

De eerste minuten na de rust gaven hetzelfde spelbeeld te zien. Na een corner van Boxtel volgde een razendsnelle counter van Herpinia, maar de bal ging naast. De gastheren waren snel met de spelhervatting. Via Youri Tooren bereikte de bal Valentijn Waals, die een zowat lege goal voor zich trof en de verdiende openingstreffer tegen de touwen schoot.

Even later trok de scheidsrechter voor de eerste keer geel nadat Herpenaar Jorrit van de Ven een overtreding beging. De vrije trap die volgde werd door Tooren net naast geschoten. Dit keer was Herpinia snel met de hervatting. De bal belandde in het Boxtelse 16-metergebied en kon in een scrimmage maar ternauwernood weg worden gewerkt.

VRIJE DOORTOCHT

Robin van de Laak kreeg vervolgens een vrije doortocht naar het doel van Herpinia. De keeper reageerde alert en kwam uit zijn goal. Dat werd echter tijdig opgemerkt door Van de Laak, die de bal vanaf circa dertig meter langs de sluitpost in diens het lege doel kon schieten: 2-0.

De Munselploeg kwam daarmee duidelijk op stoom, bleef aandringen maar verzuimde om de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien. Nadat Boxtel de moegestreden Van de Laak wisselde voor Djuric Doran en ook Herpinia een speler verving, werd een kwartier voor het eind het duel beslist. Hoewel eerst een aanval van Waals strandde, verschalkte Tooren de keeper van Herpinia met een fraaie boogbal: 3-0.

De bezoekers moesten kort hierna nogmaals een waarschuwing incasseren wegens aanmerkingen op de arbitrage. Boxtel liet de teugels wat vieren tegen het verslagen Herpinia, maar wist via Waals toch nog voor de vierde maal het net te vinden. Dit kwam vooral dankzij goed voorbereidend werk van Doran en een pass op maat van de eveneens goed spelende Lars Timmers.

Door deze zege klimt Boxtel op de ranglijst. De supporters hopen dat ook voetballend de weg omhoog weer is gevonden. Zondag 9 december spelen de rood-witten uit tegen Vorstenbossche Boys. Vanwege de al vroeg invallende duisternis, vindt de aftrap een halfuur eerder plaats dan gebruikelijk: om 14.00 uur.

ODC - Boxtel mini 2        vertr 09.00

FOTO ONDER: Youri Tooren speelt voor RKSV Boxtel de Herpense verdediging uit en geeft daarna een assist op Valentijn Waals voor het eerste van zes doelpunten. (Foto: Hans Verberk).

LIEMPDENAREN TREFFEN LIEFST ZESMAAL DOEL IN SPORTPARK DE ROODE BLEEK

DVG toont zich heer en meester in derby met Boskant

Vanwege de vele regen in de ochtend waren er vooraf twijfels of de voetbalwedstrijd in het Liempdse sportpark De Roode Bleek zondag wel door kon gaan. De paar droge uren vooraf zorgde ervoor dat het veld toch goed bespeelbaar was. DVG was heer en meester en speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe. Boskant werd op alle linies overlopen en moest zes doelpunten incasseren.

De intenties van DVG waren van meet af aan duidelijk. Boskant werd vol onder druk gezet en al in de eerste minuut was er een gevaarlijke kopbal van Wilco Voets die net naast ging. Niet veel later kon de bal simpel ingetikt, nadat bij een terugspeelactie de bal te ver van de voet sprong en de uittrap geblokt werd. De scheidsrechter toonde echter medelijden met de Boskantse keeper en keurde de goal af.

DVG zat niet bij de pakken neer en drie minuten later werd het alsnog 1-0. De mee opgekomen Luuk van de Ven zette de bal mooi strak en laag voor waarna Teun Welvaarts kon inschieten. Even later kwam een doorgekopte bal op de voeten van Bas Smulders, die het overzicht behield en een paar spelers van Boskant inclusief de keeper te kijk zette: 2-0.

De mooiste aanval van DVG zorgde voor de derde treffer. Een diepe bal van Daan Voets werd prachtig gecontroleerd door Smulders die de bal breed legde op Van de Ven, de Liempdse linksback. Via de binnenkant van de paal werd de bal ingeschoten.

Boskant kwam maar niet aan voetballen toe, laat staan dat er een kans werd gecreëerd. Pas in de 30e minuut werd er een keer hoog over het Liempdse doel geschoten. Voor rust werd de beslissing al op het scorebord gezet door de vierde treffer van de thuisploeg. De uittrap van de DVG-doelman Raymon Strik werd via Sander van de Ven razendsnel meegegeven aan Welvaarts en die bracht vervolgens Bas van Houtum in stelling.

OPNIEUW AFGEKEURD

Na de rust had DVG niet meer de drive om een monsterscore neer te zetten en kreeg Boskant meer balbezit; zonder daar veel mee te doen. Als er al op goal werd geschoten, kon keeper Strik gemakkelijk ingrijpen. In de 60e minuut schoot Smulders nog een keer gevaarlijk voorlangs en werd opnieuw een DVG-treffer afgekeurd. De grensrechter van Boskant zag buitenspel, maar erg geloofwaardig was dit niet voor de Liempdse aanhang.

Uiteindelijk wisten de rood-gelen toch te scoren; tweemaal zelfs. In de rebound noteerde de ijverige Van de Ven zijn tweede doelpunt van de dag. En kort voor tijd was het Wilco Voets die na een lange tijd 'droog' gestaan te hebben weer eens scoorde. Een doelpunt dat door de DVG'ers erg uitbundig werd gevierd.

Al met al een mooie en verdiende overwinning met veel verschillende doelpuntenmakers. Zaak is om dit niveau vast te houden in de komende wedstrijden voordat de winterstop ingaat. Tegenstanders zijn nog Herpinia en Vorstenbossche Boys. Beide duels starten om 14.00 uur.

DVG 2 EN VROUWEN

De reserves van DVG en Boskant troffen elkaar ook in De Roode Bleek. Dat duel werd met 0-2 gewonnen door de bezoekers. De Liempdse vrouwen wonnen thuis van Oss '20. Na een 2-0 voorsprong werd het gelijk en uiteindelijk boekte DVG de winnende treffer: 3-2.

DVG 1 - Boskant 1        6-0

DVG 2 - Boskant 2        0-2

DVG 3 - Keldonk 2        1-2

VOW 4 - DVG 6        3-2

DVG 7 - Boerdonk 3        1-0

Vrouwen: DVG 1 – Oss '20        3-2

Herpinia 1 - DVG1        14:00

Nulandia 3 - DVG2        vertr 10:30