(Ver)andercafé: duurzame film in De Walnoot

Als we in het huidige tempo vis blijven vangen en eten, zijn over veertig jaar de oceanen en zeeën leeggevist. Daarom vertoont (Ver)andercafé vrijdag 14 december Sea the Truth in gemeenschapshuis De Walnoot. Deze film gaat over de gevolgen van de massale visvangst op het klimaat.

(Ver)andercafé is een initiatief van Transitie Boxtel. Dit project wil allerlei aspecten van duurzaamheid belichten. Eerder vertoonde de werkgroep daarom Meat the Truth, een film die het verband aangeeft tussen veehouderij en het klimaatprobleem. Net als Sea the Truth is dit een film van de Nicolaas G. Pierson Foundation (NGPF), die wijst op de urgentie van een omslag in de omgang met dieren, natuur en milieu.

INFORMATIE

De film start om 20.00 uur in het gemeenschapshuis aan de Reginahof 1 in Boxtel. Om 19.30 gaat de zaal open. De entree bedraagt 2,50 euro.


'Kunstminnend': tentoonstelling in dorpshuis De Es

De kunstenaars die de afgelopen vijf jaar hebben meegewerkt aan de uitzendingen van de Lokale Omroep Haaren (LOHA) exposeren aan het einde van dit jaar gezamenlijk hun werk. Dit doen zij tijdens de tentoonstelling Kunstminnend in dorpshuis De Es in Esch.

Kunstenares en oud inwoner van Boxtel Martine Martinali presenteerde het programma voor de Haarense omroep. In totaal kwamen bijna veertig kunstenaars uit veel verschillende disciplines aan het woord. In de uitzendingen praatten zij over de toegepaste techniek en uitvoering en werden de kunstwerken uitgelicht.

OPENING

Van de deelnemers aan het programma, verlenen 32 kunstenaars uit onder meer Esch, Boxtel, Liempde, Haaren en Oisterwijk hun medewerking aan de expositie. Al hun werken zijn te zien tussen 27 en 30 december, steeds van 13.00 tot 17.00 uur, in dorpshuis De Es aan de Dorpsstraat. De entree is gratis. De officiële vernissage is donderdag 27 december om 14.00 uur.