Afbeelding
Foto: Peter de Koning

KOETSHUIS WEER GEHEEL IN HANDEN VAN HEILIG HARTPAROCHIE

Bloedstichting vindt nieuw onderkomen

De Heilig Bloedstichting krijgt een permanente opslagplaats voor haar kleding en attributen. Zij mag namelijk gebruik gaan maken van het Koetshuis naast de pastorie op Duinendaal. De Heilig Hartparochie heeft het hele pand sinds kort weer in bezit en stelt een deel van de bovenverdieping beschikbaar aan de stichting. ,,We zijn er echt ontzettend blij mee", aldus bestuurslid Maria Boleij.

RENS VAN DEN ELSEN

,,Je krijgt maar één kans om het huis van de buren te kopen", vertelt voorzitter Jos Polman van de vastgoedcommissie binnen de parochie. Hij is blij dat het voormalige koetshuis, waar lange tijd de huisartsenpraktijk van dokter Jasper Snijders was gevestigd, weer geheel in bezit is van de geloofsgemeenschap. ,,Het is een mooi gebouw met een historische waarde, maar aangepast naar de gemakken van nu."

Het achterste deel van het gebouw werd al gebruikt door de parochie. Nu wordt ook het voorste deel aan de straatkant erbij getrokken. ,,De begane grond willen we gaan verhuren, bijvoorbeeld aan een bedrijf. Dat zorgt voor rendement. Op de eerste verdieping is een deel beschikbaar voor parochiale doeleinden zoals voor de diverse werkgroepen. Het andere deel mag gebruikt gaan worden door de organisatoren van de Heilig Bloedprocessie. Zij kunnen de ruimte benutten voor opslag van materialen en kleding. Pastoor Jacques Grubben heeft zich daar hard voor gemaakt", aldus Polman.

Momenteel slaat de Heilig Bloedstichting alle gebruiksvoorwerpen en kleding op boven de bibliotheek aan de Burgakker, maar dat is vanaf komend jaar niet meer mogelijk. ,,Deze geste van de parochie komt dan ook als geroepen", vindt Boleij, die al bijna 35 jaar betrokken is bij de processie. ,,Nu moeten we nog wel op zoek naar een geschikte kleedruimte."

FOTO BOVEN: Het gebouw naast de pastorie, ook wel het Koetshuis genoemd, is weer helemaal in handen van de parochie. (Foto: Peter de Koning).


Advertenties/kopij eerder aanleveren vanwege Kerstmis

Met de kerstdagen in aantocht dienen correspondenten en adverteerders rekening te houden met aangepaste aanlevertijden voor de krant die op donderdag 27 december verschijnt.

Adverteerders dienen hun reclamemateriaal uiterlijk vrijdag 21 december om 12.00 uur te hebben doorgestuurd. Correspondenten kunnen kopij tot en met zondag 23 december aanleveren. Bijdragen die na deze data worden toegestuurd, kunnen niet meer gepubliceerd worden.