Afbeelding
Foto: Peter de Koning

ACHTER ELK KLEDINGSTUK SCHUILT EEN VERHAAL IN WERELDHUIS

Modeshow met internationale allure

JAN HERMENS

Een modeshow is soms meer dan een presentatie van fraaie kleding. Achter elke outfit die vorige week donderdag in het Wereldhuis aan de Achterberghstraat te zien was, schuilt een verhaal. Multiculturele vrouwengroep Zonnefleur verzorgde de show.

Fleur Permentier, activiteitenbegeleider in het Wereldhuis, vertelt: ,,De vrouwen van Zonnefleur wilden iets terugdoen voor ons omdat ze hier een rondleiding gehad hebben waar ze erg van hebben genoten. Ik moet zeggen: het was echt een bijzondere ochtend. De bewoners reageerden heel positief."

De modellen droegen kleding uit verschillende landen: Kosovo, China, Indonesiƫ, Marokko en Pakistan. En dat niet alleen, de vrouwen op de catwalk of hun ouders kwamen zelf ook uit de betreffende landen. Zo verscheen de Kosovaarse op de loper in kledij van vijfhonderd jaar oud die van generatie op generatie in de familie gebleven is.

CONTACTEN WARMHOUDEN

Gastvrouw Eri van Abeelen presenteerde de modeshow. In totaal toonden de mannequins twintig combinaties, Van Abeelen wist over elk kledingstuk iets te vertellen.

In het Wereldhuis, een van de locaties van Zorggroep Elde, wonen mensen uit verschillende landen, bijvoorbeeld uit Indonesiƫ, Marokko en Pakistan.

Permentier: ,,Er was absoluut sprake van herkenning en daardoor ontstonden er als vanzelf gesprekken. Onze bewoners hebben van al het moois genoten. Er ontkiemt al een plan voor een nieuwe activiteit, maar daar valt nu nog niets over te zeggen. Dat moeten we eerst verder uitwerken. We houden de contacten met Zonnefleur in ieder geval warm."

FOTO ONDER: De wervelende kleurenrijkdom van deze prachtige combinatie springt absoluut in het oog. (Foto: Peter de Koning).