Afbeelding
MarkFotografeert.nl

CONCERT IN PROTESTANTS KERKJE

Carminis Consort speelt adventsmuziek in Boxtel

Het Carminis Consort geeft zaterdag 8 december een optreden in de protestantse kerk aan de Clarissenstraat in Boxtel. Dit concert is onderdeel van de serie Klassiek in de Kerken. Die wordt georganiseerd door de gelijknamige werkgroep.

Carminis Consort is gespecialiseerd in het barok-repertoire en bestaat uit de sopranen Ineke Baksteen en Margareth Iping, Juun Voorhoeve (viola da gamba en barokgitaar) en Tjalling Roosjen (klavecimbel en orgel). Er klinkt muziek uit Nederland, maar ook uit Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje van eind 14e tot begin 18e eeuw. Het concert in de protestantse kerk duurt van 16.00 tot 17.00 uur, zonder pauze. De toegangsprijs inclusief drankje bedraagt vijftien euro, kinderen tot en met twaalf jaar betalen tien euro. Kaartjes zijn te bestellen via e-mail: reserveren@klassiekindekerken.nl.

FOTO BOVEN: Het kwartet Carminis Consort trakteert bezoekers van de protestantse kerk zaterdag 8 december op advents- en kerstmuziek uit diverse landen. (Foto: Mark Fotografeert).

Boxtel

Herbergviering

In de kapel van het Wereldhuis aan de Achterberghstraat in Boxtel is morgen, vrijdag 7 december weer een herbergviering. Hierin staan verhalen uit de Schrift centraal. Er wordt gebeden, gezongen en gemediteerd in de sfeer van Taizé. Het thema is Groeien naar het Licht. De viering begint om 19.00 uur en iedereen is welkom, ook bij het informeel samenzijn na afloop.


Kribbeproject voor opvanghuis Laetitia Liempde

Sinds kort staan in alle kerken van de Heilig Hartparochie weer kribbes waarin mensen houdbare voedselwaren, schoonmaakmiddelen et cetera kunnen deponeren die ten goede komen aan opvanghuis Laetitia in Liempde. Alles is welkom, echter kleding is er ruim voldoende. ,,Met hun hulp doen mensen goed voor de armen en voor hun hart", aldus het parochiebestuur.

'Ik had honger en gij hebt Mij te eten gegeven...' (Mt. 25). Met deze bijbeltekst als uitgangspunt vangt diaken PierPaolo Flesia van de Heilig Hartparochie in familiehuis Laetitia aan de Oude Rijksweg sinds 2008 mannen, vrouwen en kinderen, Nederlander of buitenlander, op.

Zij vinden er een plek zolang het nodig is en een familie waar ze deel van uitmaken, een plaats aan tafel en iedere dag ondersteuning op hun weg naar een betere toekomst. Het kribbeproject van de parochie is opgezet om deze mensen te helpen.

DONEREN

Mensen die een geldelijke donatie willen geven, kunnen dat doen via de bussen in de kerken of IBAN-nummer NL80 RABO 0162 1758 25 van stichting Associazione Comunita Papa.


Kerst-In De Rots biedt een thuis voor iedereen

Om te voorkomen dat mensen in Boxtel en omgeving tijdens Kerstmis alleen thuis moeten blijven, wordt al bijna dertig jaar een de Kerst-In gehouden. Ook dit jaar organiseren vrijwilligers van gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat de activiteit op tweede kerstdag, woensdag 26 december vanaf 14.00 uur.

Bezoekers kunnen niet alleen kerstwensen uitwisselen, maar ook meedoen aan gezelschapsspelletjes, een kaartje leggen of een praatje maken. De vrijwilligers van de werkgroep Kerst-In voorzien hen van een hapje en een drankje. Ook klinkt live muziek en is er een demonstratie linedance. Om 18.00 uur wordt een uitgebreide Brabantse koffietafel in kerstsfeer geserveerd. Wie daarbij wil aanschuiven, dient zich vooraf in te schrijven. Dat kan op de woensdagen 12 en 19 december tussen 10.00 en 11.30 uur bij De Rots en bij welzijnsorganisatie ContourdeTwern in Sint-Ursula (Baroniestraat). Het buffet kost vijf euro per persoon. Meer informatie is verkrijgbaar bij Rien Steenbakkers, telefoonnummer 06-22 72 82 16 of (0411) 68 49 76.

FOTO ONDER: Beeld van de Kerst-In die vorig jaar werd gehouden in gemeenschapshuis De Rots. (Archieffoto Brabants Centrum).


Afbeelding