Afbeelding
Foto:

Muziekloket CultuurBox flyert in Boxtel

Vanaf begin volgende week liggen in de bibliotheek, scholen en wijkcentra flyers van Muziekloket CultuurBox. In de flyers staat onder meer uitgelegd hoe de voucherregeling voor muzieklessen werkt die vanaf 1 januari 2019 geldt.

Cultuurwethouder Marusjka Lestrade legt uit: ,,De vouchers dienen als stimulans voor kinderen om muziekles te nemen. Ze zijn 80 of 200 euro waard, afhankelijk van de lesvorm waar een kind voor kiest. Individueel muziekonderwijs is duurder dan groepsles, vandaar."

Met de nieuwe regeling hoopt de wethouder een zo breed mogelijke doelgroep te bereiken. ,,Kinderen moeten de kans krijgen om hun talenten te ontdekken. Deze ontwikkeling biedt daar ruimte voor. Er gelden wel voorwaarden om van deze kortingsmogelijkheid gebruik te maken. Zo moeten ouders of verzorgers van het kind in de gemeente Boxtel wonen en het kind moet een volledig lespakket van 36 lesweken volgen, bij een muziekleraar die op de docentenlijst van CultuurBox staat. Ik kan me voorstellen dat er kinderen zijn die een instrument willen leren bespelen dat niet zo bekend is. Die mogelijkheid is er, als er een gekwalificeerde docent op de lijst staat. Ik vermoed dat de diversiteit van het lesaanbod groeit."

Om het muziekonderwijs te bekostigen, trekt de gemeente 48.000 euro uit. Achtduizend euro daarvan is bedoeld voor opleidingsorkesten, de rest van het bedrag dient om de voucherregeling te betalen. Geld dat voorheen naar de harmonieën en fanfares voor hun muziekonderwijs. Dat doen deze verenigingen sinds het faillissement van de Meierijse Instellingen voor Kunsteducatie (MiK) in 2015. ,,Vanaf 1 januari financiert de gemeente niet meer de muziekaanbieders, maar geeft direct ondersteuning aan de ouders of verzorgers van het kind. Dit betekent dat elk kind gebruik kan maken van de regeling ongeacht de gekozen muziekdocent. Hierdoor ontstaat een gelijk speelveld voor alle aanbieders", aldus wethouder Lestrade.


Prijzenpakket voor winnaars muziekkwis

De drie winnaars van de Bokselse Muziekkwis, onderdeel van het concert dat de twee plaatselijke harmonieën twee weken geleden verzorgden vanwege hun 110-jarig bestaan, hebben gisteravond in het Muziekhuis aan de Passage Riche hun prijzenpakket ontvangen.

Els van den Biggelaar, Femke Boeren en Thom van den Broek (v.l.n.r. op de foto) ontvingen een pakket producten van lokale bedrijven tijdens de repetitie van Boxtel's Harmonie en in het bijzijn van een vertegenwoordiger van de Gildenbondsharmonie. Samen met vijftig andere raadden zij de tien bekende Boxtelaren die verborgen zaten in een medley.