Afbeelding
Foto: Fanfare Sint-Willibrordus

FANFARE SINT-WILLIBRORDUS IN TV-SHOW PAUL DE LEEUW

'Francien stond te trillen op haar benen'

Met de mond vol tanden. Iedereen die Francien Olijslagers uit Esch kent, weet dat dit haar niet vaak overkomt. Maar nu wel. Ze dacht haar man Paul te verrassen door hem op te geven voor de sinterklaas-televisieshow van Paul de Leeuw. De echte surprise was echter voor haarzelf. Voor het oog van de camera werd ze verrast met de opkomst van Essche fanfare Sint-Willibrordus, met voorop haar broer, tambour-maître Tiny van Schijndel. Het resultaat van de opnames is te zien op woensdag 5 december, vanaf 21.30 uur op RTL 4 in 'Sint & Paul Pakken Uit!'.

CARRY DIRCKX

Alle leden van de Essche muziekvereniging Sint-Willibrordus zaten in het complot en hadden het geheim weten te houden voor Francien: niet alleen haar man Paul, maar ook zijzelf zou uitgebreid voor de camera's komen in de sinterklaasshow van De Leeuw. Voor die show kon iedereen wensen indienen, of mensen aanmelden die een verrassing verdienen. Francien had haar man opgegeven 'omdat hij nooit iets wint'. Nadat de redactie van het programma echter ontdekte dat ze tuba speelt bij de plaatselijke fanfare, ontstond er een ander idee. Omdat iemand zich bij het programma gemeld had met de wens eenmalig tambour-maître te zijn, werd de Essche fanfare benaderd, achter Franciens rug om. Met de vraag of de muziekvereniging haar wilde verrassen met een optreden.

TRILLEN OP DE BENEN

Dinsdag 20 november vonden de opnamen plaats in Baarn. En terwijl Francien met haar man naar de televisiestudio toog, vertrok er ook een bus vol muzikanten vanuit Esch, diezelfde kant op. Dat iedereen het geheim had gehouden, was een prestatie op zich. Vooral voor Jolanda den Ouden, goede vriendin van Francien en ook lid van de fanfare. ,,'Dat jíj je mond hebt kunnen houden!', dat heb ik veel gehoord", zegt Jolanda. ,,Maar Francien had echt niks in de gaten." De opnamedag was een feestje. ,,We hebben met zijn allen veel plezier gehad", vertelt Jolanda. ,,Het was chaotisch, De Leeuw is alleen maar aan het improviseren, maar heel bijzonder. Ook omdat de broer van Francien uitgebreid in beeld kwam. Ze stond te trillen op haar benen."

Tambour-maître Tiny van Schijndel is al geruime tijd ziek en ook aan hem en zijn ziekte besteedde De Leeuw aandacht. ,,Ik denk dat mijn vriendin dat nog het mooiste vond", zegt Jolanda. Francien vond het inderdaad geweldig: ,,Zo bijzonder. Ik heb er geen woorden voor. En daarna heb ik drie dagen niet kunnen slapen."

FOTO BOVEN: Francien Olijslagers (in het grijs) was blij verrast toen ze bij de opnames van Sint & Paul Pakken Uit! 'haar' eigen muziekvereniging uit Esch tegenkwam. (Foto: fanfare Sint-Willibrordus).


Knuffelverhalen

Melvin Erkemeij (11) uit Esch heeft na zijn eerdere knuffelprojecten weer een nieuwe actie op touw gezet. Dit keer is hij op zoek naar opmerkelijke knuffelverhalen die hij wil bundelen in een boek. Met de opbrengst daarvan wil hij een evenement voor kinderen in Nederland organiseren. Verhalen delen kan via: peacebymelvin@gmail.com.

Veiling Serenade

'Liemt pakt uit'. Onder dit motto wordt zaterdag 1 december vanaf 20.00 uur in De Serenade aan de Oude Dijk 117 in Liempde een goederen- en dienstenveiling gehouden voor fanfare Concordia.