Afbeelding
Foto:

LEDEN JUBILEREND MON PLAISIR STEKEN ZICH IN NIEUWE TENUES

Gemondse fietsclub bestaat dertig jaar

De Gemondse Toerfiets Club Mon Plaisir heeft afgelopen maand op feestelijke wijze haar dertigjarig bestaan gevierd. Op de foto poseren de wielrenners trots in hun nieuwe tenue, dat speciaal voor het zesde lustrum gemaakt werd.

De vereniging bestaat uit ruim dertig leden. De fietsers stippelen zelf routes uit en nemen deel aan diverse regionale en landelijke toertochten. Ook organiseren ze een aantal keer per jaar zelf een tijdrit of een fietsweekend.

Onder de leden van de Gemondse wielerclub zijn zowel beginnende als gevorderde fietsers vertegenwoordigd in verschillende leeftijdscategorieën.

GTC Mon Plaisir onderhoudt ook een deel van het mountainbikenetwerk in de Meierij, 't Groene Woud West, waardoor fietsers uit de hele regio gebruik kunnen blijven maken van deze paden. (Foto: Mon Plaisir).


TAVERBO-SABO 4 DIENT ZICH AAN ALS TITELKANDIDAAT

Dubbelspel maakt het verschil

Taverbo-Sabo 4 doet na de 6-4 zege op Taverbo-Sabo 1 mee in de hoogste regionen van de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie. Sterker nog, het team manifesteert zich zelfs als titelkandidaat.

De teams gaven elkaar weinig toe. Ronald van Dael won namens Taverbo 1 zijn singlepartijen tegen Toon van Geel en Peter de Rooij. Frans van Dun klopte De Rooij eveneens. Erik van der Schoot en Van Geel van Taverbo 4 wonnen allebei van Cees Hems en Van Dun. Het enkelspel tussen Van der Schoot en Van Dael werd een ware uitputtingsslag. Van der Schoot trok met 13-11 in de vijfde game aan het langste eind. Uiteindelijk bleek het dubbelspel doorslaggevend. De Rooij en Van der Schoot versloegen Van Dael en Van Dun.

ROTSVAST

Rotsvast verloor zijn koppositie onlangs aan De Horntreffers en Taverbo-Sabo 4. Tegen Taverbo-Sabo 2 probeerde dit team terug te keren aan de top van de ranglijst. Het won met 6-4, maar vanzelf ging het allemaal niet. Peter van Berkel versloeg Lothar Groth, maar voorkwam daarmee niet dat Taverbo-Sabo 2 de leiding nam. Daar zorgden Ad Brekelmans en Joop van Eijk voor, door te winnen van respectievelijk Bart Theeuwes en Dinie van den Nieuwenhuizen. Rotsvast trok de stand gelijk door een zege te boeken in het dubbelspel. Van Berkel en Van den Nieuwenhuizen bleken sterker dan Van Eijk en Groth. Rotsvast liep door twee overwinningen in het enkelspel uit naar 4-2. De laatste vier punten werden gelijkelijk verdeeld over de twee teams. Theeuwes won van Van Eijk in de vijfde game met 13-11 en Van den Nieuwenhuizen trok in de vijfde game tegen Groth aan het langste eind. Voor Taverbo-Sabo 2 wist Brekelmans te winnen van Van den Nieuwenhuizen en Van Berkel.

BELANGEN

In de wedstrijd tussen De Firma Fotografie en Grand Café Rembrandt stonden verschillende belangen op het spel. De Firma Fotografie zocht aansluiting met de top drie en Rembrandt wilde van de onderste positie op de ranglijst af. Beide teams waren na afloop van de wedstrijd niet helemaal tevreden. Jordy van de Laak, die tot nu toe slechts een partij voor De Firma Fotografie had verloren, was niet in topvorm. Hij verloor zijn drie enkelspelen. Wel was hij samen met Stef Schellekens goed voor de winst in het dubbelspel tegen Gerrie Hoenselaars en Stephan Pennings. Hoenselaars won voor Rembrandt al zijn singles. En omdat Pennings en Arnold van der Heijde ook ieder een enkelspel wonnen kwamen er vijf punten voor Rembrandt op het scorebord. Schellekens en Henk van de Laak trokken voor De Firma Fotografie de stand gelijk door winst op respectievelijk Van der Heijde en Pennings. Eindstand: 5-5.
Door het gelijkspel liep De Firma Fotografie slechts één punt in op Taverbo-Sabo 1. Het gat met Rotsvast en Taverbo-Sabo 4 is een punt groter geworden. Grand Café Rembrandt deed de laatste plaats over aan De Dommel. Dit team moest wegens blessureleed de wedstrijd tegen De Horntreffers uitstellen en draagt nu de rode lantaarn.


LUC VAN EIJNDHOVEN PAKT EREMETAAL IN EINDHOVEN

Overstap naar PSV werpt vruchten         af voor Boxtelse wedstrijdzwemmer

Het 16-jarige Boxtelse zwemtalent Luc van Eijndhoven was ook in het tweede en laatste weekeinde van de Brabantse winterkampioenschappen succesvol. In het Eindhovense Pieter van den Hoogenband-stadion vulde hij zijn prijzenkast aan met een gouden plak op de 400 meter wisselslag en twee zilveren medailles (400 meter vrije slag en 200 meter vlinderslag). Een week eerder pakte hij als lid van zwemclub PSV ook al goud en zilver. ,,Het ging soepel", blikt de tiener tevreden terug.

De prestaties van Luc zijn extra opmerkelijk omdat zijn tegenstander allemaal een jaar ouder waren. Naast de drie medailles boekte de Boxtelaar, die momenteel een havo-opleiding volgt in Eindhoven, enkele persoonlijke records. Sinds hij in de zomer overstapte naar PSV, maakt de zwemmer meer trainingsuren per week en dat wierp zijn vruchten af tijdens de Brabantse titelstrijd. In die trainingen werkte de zwemmer de voorbije weken hard aan


Heemkundelezing

De Gemondse heemkundevereniging Den Hogert houdt vanavond, donderdag 29 november om 20.00 uur een presentatie van archeoloog Ronald van Genabeek over de ontdekkingen bij de vestingwerken in 's-Hertogenbosch. De lezing is in gildeaccommodatie Datmunda aan de Kaal Hoefsteeg 1. Voor leden is de toegang gratis. Ook niet-leden zijn van welkom, zij betalen achter twee euro entree.

de verbetering van zijn schoolslagtechniek. Mede daarom stak hij op de 400 meter wisselslag zondagochtend met kop en schouders boven zijn concurrenten uit. Hij finishte acht seconden voor de nummer twee. Op de 100 meter rugslag en 50 meter vlinderslag verbeterde hij zijn persoonlijk record.

NATIONALE TITELSTRIJD

Tijdens de twee weekeinden waarin om de Brabantse titels werd gestreden, behaalde Luc ook op diverse afstanden de limieten voor deelname aan het Nederlands Junioren en Jeugd Kampioenschap (NJJK) dat van 13 tot en met 16 december wordt gehouden in Eindhoven. Bovendien veroverde hij een ticket voor het open nationaal kampioenschap dat een week later plaatsvindt in Tilburg en waar ook de nationale zwemploeg aantreedt.

FOTO ONDER: Luc van Eijndhoven op het podium van de Brabantse winterkampioenschappen in Eindhoven.

Afbeelding