Het combinatieteam Ducks/Oysters uit Boxtel en Oisterwijk miste veel kansen in het duel tegen koploper Wasps uit Nijmegen en liep dan ook tegen een nederlaag aan. De Ducks spelen deze competitiehelft nog een wedstrijd. Die is over twee weken. (Foto: Hans Verberk).
Het combinatieteam Ducks/Oysters uit Boxtel en Oisterwijk miste veel kansen in het duel tegen koploper Wasps uit Nijmegen en liep dan ook tegen een nederlaag aan. De Ducks spelen deze competitiehelft nog een wedstrijd. Die is over twee weken. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

WEDSTRIJD VAN DE GEMISTE KANSEN

Rugbyers koploper Wasps overvleugelen Ducks

De rugbyers van combinatieteam Ducks/Oysters troffen zondag in Oisterwijk koploper Wasps. Het Nijmeegse team had alle voorgaande wedstrijden overtuigend gewonnen en ging ook dit keer met de zege aan de haal.

Voor Ducks werd het de wedstrijd van de gemiste kansen. En scoor je zelf niet, dan doet de tegenstander dat wel. Al snel stond er een 0-5 voorsprong voor Wasps op het scorebord. Toen de bezoekers een penalty benutten, liepen ze zelfs uit naar 0-8. Ducks liet het hoofd niet hangen en vocht terug tot 5-8. Een voorsprong gloorde aan de horizon toen de combinatieploeg een paar penalty's mocht nemen. Ducks miste de buitenkansjes, waar Wasps wel scoorde uit een vrije trap.

PRESSIE

Na de rust drong de thuisploeg de gasten terug op hun eigen helft. Al die pressie naar voren moest wel punten opleveren. Jochem Jonkers bracht Ducks/Oysters naar 10-11. Hierna bleven de Boxtelaren druk uitoefenen, center Milko van Steenderen schatte een bal in de lijn op waarde. Hij dook het gat in en liet de 15-11 aantekenen. Wasps nam vervolgens het initiatief over. De snelle Nijmeegse center liet de verdedigers van Ducks zijn hielen zien en zette zijn team opnieuw op voorsprong. De klok tikte door en er restte de thuisspelers niets anders dan een slotoffensief. Technische fouten smoorden de laatste aanvallen in de kiem. Wasps ging met de overwinning naar Nijmegen.

Uitslag zondag 25 november
Sen.: Ducks/Oysters - Wasps Nijmegen        15-18

Programma zaterdag 1 december
TBM: toernooi RC Eindhoven        09.45
Cubs: Ducks/RCE - Twente (Boxtel)        11.00
Jun.: Utrechtse RC - Ducks/RCE        12.00

FOTO ONDER: Ducks/Oysters uit Boxtel en Oisterwijk miste veel kansen in het duel tegen koploper Wasps uit Nijmegen en liep dan ook tegen een nederlaag aan. Ducks speelt deze competitiehelft nog één wedstrijd: die is over twee weken. (Foto: Hans Verberk).


Cursus handboog

L'Union Boxtel start 2 december met een kennismakingscursus handboogschieten. Die bestaat uit acht delen en iedereen van twintig jaar of ouder kan deelnemen. De lessen zijn van 09.15 tot 10.30 uur op de schietlocatie aan de Molenwijkseweg 5a. Deelname kost vijftig euro per persoon, trainingsmateriaal is inbegrepen. Aanmelden: secretariaat@lunion-boxtel.nl.