JEUGDSPELERS LATEN ZICH ZIEN BIJ HCB '92

Handbalsters verspelen punten tegen Elshout

De handbalsters van HCB '92 moesten zaterdag nog laat de zaal in. Ze verloren met 21-16 in Elshout. De teams stonden gelijk op de ranglijst, alleen hun doelsaldo verschilde. Het Boxtelse team kampte met blessureleed, vandaar dat jeugdspelers Anouk Schellekens en Veerle van Abeelen de gelederen versterkten.

Vanaf het begin was HCB '92 goed bij de les. In de eerste aanval wist Van Abeelen een terugkomende bal achter de keeper te krijgen. Die openingstreffer bleek geen voorbode van de overwinning, want de Elshoutse vrouwen maakten gebruik van hun lengte. Ze liepen snel uit naar 4-1. HCB '92 toonde veerkracht en vocht terug. Hèlen Berkelmans scoorde vanuit de linkerhoek na een mooie afspeelbal van Annemarie Sens. Vervolgens maakte Sens een prima goal van afstand in de kruising. Een aantal aanvallen later wist Schellekens de verdediging van Elshout te kloppen en vond ze het net. Opgeven komt in het woordenboek van HCB '92 niet voor. Met degelijk samenspel en naadloos instarten, probeerden de vrouwen de gaten in de defensie van de tegenstander te vinden. Schellekens liet de 6-6 aantekenen en vanaf dat moment ging de wedstrijd gelijk op. De ruststand was 9-10. Ellen Persoons zag vlak voor de onderbreking ruimte dat de keeper ruimte liet en wist met een subtiel balletje nog een punt te maken.

PENALTY

De Boxtelse vrouwen namen zich voor in de tweede helft net zo door te gaan als in de eerste en vooral sterk te blijven verdedigen. De wedstrijd bleef dan ook op en neer golven. Berkelmans en Schellekens scoorden fraaie doelpunten, terwijl Van Abeelen meerdere keren probeerde de keeper te passeren met een valworp. Dit lukte niet altijd maar ze versierde er wel een penalty mee. Sens miste die.

Elshout vergrootte de afstand weer iets, maar Schellekens zorgde door twee doelpunten voor hernieuwde aansluiting. Sens schoot nog een treffer voor HCB '92 binnen, maar Elshout bleek sterker. De tegenstander speelde fysiek en schroomde niet om af en toe een handbalster opzij te zetten. De twee jeugdspelers van HCB '92 weerden zich kranig. Schellekens maakte zelfs de meeste punten voor haar team.