GEMONDENAREN MAKEN IN EIGEN HUIS HET VERSCHIL TEGEN SVSOS

Verdiende overwinning voor Irene

SVSOS uit Biest-Houtakker was zondag de tegenstander van voetbalclub Irene. In het Gemondse sportpark De Laat traden beide ploegen, die vooraf evenveel punten hadden, tegen elkaar aan.

De wedstrijd begon in een hoog tempo, van goed voetbal was daarbij echter geen sprake. Beide teams leden veel en snel balverlies en wisten niet echt rust in het spel te brengen. Daardoor bleven uitgespeelde kansen dan ook uit.

Het waren uiteindelijk de bezoekers die in de dertigste minuut op voorsprong kwamen. Een voorzet van rechts werd door de spits van SVSOS in een duel met Kay van de Sande op doel gekopt en viel achter keeper Jorn van Kessel in de goal. Even leek Irene van slag, maar de thuisploeg wist de schade nog voor rust te herstellen.

In de veertigste minuut was het Arthur Piasecki die geklungel in de defensie van de club uit Biest-Houtakker afstrafte en beheerst de gelijkmaker scoorde. Een paar minuten daarna gaf Piasecki een mooi diepe pass op Owen van Lith die alleen voor de keeper met een schuiver de 2-1 ruststand aantekende.

ONDER DRUK

In de tweede helft ging Irene beter voetballen en hield het SVSOS behoorlijk onder druk. De derde goal wilde echter niet vallen, ondanks dat hiervoor voldoende kansen waren. De gasten bleven hierdoor hopen op een goed resultaat, maar wisten zelf ook niet echt kansen te creƫren. Toen Gijs Voets in de tachtigste minuut middels een vrije trap de 3-1 scoorde, was het verzet van SVSOS gebroken. In de laatste tien minuten had Irene nog enkele goede kansen, maar hier werd slordig mee omgesprongen waardoor er op het scorebord niets meer veranderde.

Irene speelt zondag 2 december de derby tegen Essche Boys in Esch. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

FOTO BOVEN: Arthur Piasecki van voetbalvereniging Irene aan de bal in de gewonnen wedstrijd tegen SVSOS. (Foto: Hans Verberk).

ZWAARBEVOCHTEN GELIJKSPEL IN STRIJD OM LIJFSBEHOUD

Taverbo-Sabo veiliger op tweede plek

In poule F van de derde divisie tafeltennis is het al weken spannend in de strijd tegen degradatie. Afgezien van kampioen Kluis kunnen alle ploegen nog degraderen. De Boxtelse tafeltennisvereniging Taverbo-Sabo is sinds de overwinning van dit weekend opgeklommen naar de tweede plaats.

Dit weekend trof Taverbo-Sabo 1 in Wijchen ONI 1. Zoals verwacht speelde de thuisploeg in de sterkst mogelijke opstelling. Boxtel was gekomen met Michel Sperling, Marlotte Staps en Bram Bakker. Het begin van de wedstrijd was voor de Wijchenaren. Zowel Sperling als Staps verloren in gelijkopgaande duels. Ook het dubbel was volledig aan elkaar gewaagd, maar ging in de slotfase toch naar ONI. Daarvoor had Bakker al een puntje gescoord voor Taverbo met een goede overwinning.

Taverbo legde zich niet neer bij deze achterstand. Sperling sleepte in een marathonpartij nog een puntje uit het vuur, maar Bakker kon het in zijn partij niet bolwerken. Vervolgens bracht Staps de Boxtelaren weer iets dichterbij door een overwinning te noteren en verraste Bakker vriend en vijand door te winnen van de Wijchense kopman. Tegen de verwachting in kwam Taverbo zelfs nog op voorsprong door een gewonnen duel van Sperling. Maar door de laatste verloren wedstrijd van Staps werd de stand alsnog gelijkgetrokken, 5-5.

BLOEDSTOLLEND

Voor Taverbo is dit gelijkspel voldoende om zicht te houden op lijfsbehoud in deze divisie. Voor ONI is het eigenlijk te weinig en is men afhankelijk geworden van uitslagen van andere wedstrijden in de laatste speelronde.

Volgende week vindt de bloedstollende laatste speelronde van de eerste competitiehelft plaats, waarbij vijf ploegen nog kunnen degraderen. De uitgangspositie voor Taverbo is echter gunstig. Met 45 punten staat de ploeg uit Boxtel nu op de tweede plaats en in de wedstrijd tegen Amstelveen zal het team zijn positie veilig moeten kunnen stellen.

Medailleregen voor zwemmer Teye

Bij de Brabantse kampioenschappen zwemmen behaalde Teye Chan (13) uit Esch op vijf afstanden goud. Ook won hij vier bronzen medailles. Teye kwam uit in de klasse Junioren 2. Het kampioenschap werd gehouden over de afgelopen twee weekeinden in het Pieter van den Hoogeband-stadion in Eindhoven.

Teye werd Brabants kampioen op 50 en 100 meter vrije slag. Die laatste afstand zwom hij in een tijd van 58,70 seconden en daarmee dook hij voor het eerst onder de minuut. Hij won eveneens goud op de 50, 100 en 200 meter vlinderslag, zijn favoriete discipline..

Bronzen medailles waren er voor hem op de 200 meter vrije slag en op de 50, 100 en 200 meter schoolslag. Teye doet sinds drie jaar aan wedstrijdzwemmen, bij zwemclub De Dommelbaarzen in Vught.

FOTO BOVEN: Teye Chan (rechts) won maar liefst vijf gouden en vier bronzen medailles tijdens de Brabantse kampioenschappen in Eindhoven. (Foto: KNZB).