Afbeelding
Foto: Het Kleine Grut

Het Kleine Grut zwaait energieke juf Riet (74) uit

LINDA VAN DE WIEL

,,Ik schrik me rot." Dit waren de eerste woorden die Riet van den Boogaard stamelde toen ze vrijdagavond haar eigen verrassingsfeest binnenwandelde. De 74-jarige medewerkster van kinderdagverblijf Het Kleine Grut in Liempde neemt na ruim veertig jaar afscheid van haar werkzame leven. En daarbij werd uitgebreid stilgestaan.

,,Ik vind het geweldig om met kinderen te werken", vertelt de stralende peuterjuf uit Boxtel. ,,Ze zijn altijd vrolijk en als ik kom staan ze al te springen achter het raam. Gelukkig maar." De liefde komt duidelijk van twee kanten. Ook de baby's en peuters zijn dol op Riet, zoals de kinderen haar noemen. Jip van twee jaar is altijd erg blij als zij komt. ,,Ik kan heel fijn met Riet knuffelen en knutselen. En soms spelen we met de auto's", zegt hij verlegen. Ook moeder Sanne Joosten is blij met de opvangmedewerkster: ,,Ze is heel lief, betrokken en geïnteresseerd."

ENERGIEK

Moeder Maaike van den Heuvel heeft als kind bij Riet in de groep gezeten. ,,Mijn moeder ging naar de zogenaamde moedermavo en mijn zusje en ik werden tijdens die momenten opgevangen door Riet. Mijn dochter Sam van 13 heeft ook bij Riet in de groep gezeten en mijn jongste van twee jaar heeft haar nu als juf." Riet kent het klappen van de zweep dan ook prima. ,,Er zijn ongeveer tachtig mensen aanwezig bij dit afscheid", vertelt Irene Lobbezoo, eigenares van Het Kleine Grut. ,,Als ik Riet moet omschrijven, noem ik haar lief, zorgzaam en energiek. Ze draait haar hand nergens voor om en staat altijd voor ons klaar. Ze vindt het geen probleem om de groep op te starten of aan het einde van de dag af te sluiten. Op Riet kun je bouwen."

Maar na ruim veertig jaar is het welletjes. Hoewel… loslaten lukt Riet echter nog niet helemaal. ,,Ik ben officieel gestopt maar kom komende vrijdag alweer een dagje invallen…"

FOTO ONDER: Riet van den Boogaard uit Boxtel onderging vrijdag een surpriseparty. Na veertig jaar stopt ze als peuterjuf van kinderdagopvang Het Kleine Grut in Liempde.