De mannen van MEP hebben driemaal op rij gewonnen. De winterstop is nu aangebroken. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

BOXTELSE HOCKEYERS VAN LAATSTE NAAR VIJFDE PLAATS

Derde zege op rij: MEP in linkerrijtje

Door met 2-1 van Geel Zwart uit Veghel te winnen, hebben de mannen van MEP de eerste competitiehelft zondag afgesloten met een vijfde plaats op de ranglijst.

De Boxtelse hockeyers zegevierden drie speelrondes achtereen, waardoor ze de laatste plaats inruilden voor een plek in het linkerrijtje. De overwinning kwam niet zonder slag of stoot tot stand. Het team uit Veghel bleek een taaie opponent met een betere veldbezetting dan de jonge Boxtelse equipe. Defensief speelde MEP gedegen. De ploeg gaf weinig weg en bij de spaarzame kansen voor de gasten toonde Floris Schellekens zich een betrouwbare sluitpost. Aanvallend viel er nog wel wat te winnen. Treffers vielen er de eerste helft namelijk niet.

HARDE WOORDEN

In de rust vielen de broodnodige harde woorden. Die sorteerden blijkbaar effect, want het eerste kwartier van de tweede helft was de beste wedstrijdfase voor de Boxtelaren. De MEP 'ers kwamen getergd uit de kleedkamer. Martin Flemminks Smit kreeg volledig vrij in de cirkel de bal aangespeeld. In tegenstelling tot een week eerder liet hij die buitenkans nu niet onbenut en met een droge knal zorgde hij voor de 1-0. Vlak daarna volgde de mooiste aanval van de middag. Igor Verboven rondde die fraai af met een backhand. MEP had toen door moeten pakken, maar werd teruggedrongen op de eigen helft. Toen de Veghelnaren de aansluitingstreffer scoorden, werd het nog benauwd voor de thuisploeg. Toch wisten de Boxtelaren de overwinning over de streep te trekken.

De winterstop is aangebroken. De competitie gaat verder op 10 maart. Dan treft MEP de onbetwiste koploper: Berkel-Enschot.

Geldrop        11- 13        Rosmalen        11- 8

FOTO BOVEN: Met de bal aan de stick probeert Daan Adams van MEP twee tegenstanders in de luren te leggen. MEP won zondag voor de derde keer op rij en raakte zo de rode lantaarn kwijt. (Foto: Hans Verberk).

BUMPERS EN BARONS HOUDEN PUNTEN IN EIGEN HUIS

Basketbalteams JRC delven onderspit

Het vrouwenteam van JRC kon het zondag in Sittard niet bolwerken tegen koploper Bumpers. Ook de mannen verloren, zij dolven het onderspit tegen Barons uit Breda.

Aanvankelijk wisten de basketbalsters van Bumpers en JRC het mandje maar moeilijk te vinden. Dat veranderde in het tweede kwart van de wedstrijd toen de Sittardse ploeg een flink gat wist te slaan. Bij rust stond er 27-11 op het scorebord. JRC speelde sterk in het derde kwart, scoorde tien keer, maar kon het gat met Bumpers niet dichten. Ook in de laatste fase van de wedstrijd bleek de kloof onoverbrugbaar. De eindstand was 49-31. Mariëlle van Rosmalen maakte namens JRC de meeste punten, namelijk tien.

MANNEN

Het mannenteam reisde af naar Breda voor een treffen met titelkandidaat Barons. Coach Steven Besuijen kon deze wedstrijd niet beschikken over Floris de Jongh en Robin Hulskes en completeerde de selectie met bankspeler Victor van Lokven.
JRC startte uitstekend en aan de hand van Freek Clercx, Corné Linssen, Kai Elissen en Jaap van Loon liepen de Boxtelaren in het eerste kwart uit naar 7-20. De thuisploeg liet het er niet bij zitten, groeide in de wedstrijd en ging met een nipte voorsprong de rust in.

Terug in de zaal bleek Barons gelukkiger in de afronding en pakte een voorsprong van meer dan tien punten. Wouter Doppenberg en Willem van Loon deden nog wat terug namens JRC. Op de afstandsschoten van Barons had de Boxtelse ploeg echter geen antwoord. Eindstand: 84-66. Jaap van Loon was de topscorer van JRC met 13 punten.

PROGRAMMA

De mannen van JRC spelen zondag 2 december om 13.00 uur thuis tegen OBC uit Oss, de vrouwen treden die dag om 15.00 uur in sportcomplex De Braken aan tegen The Black Eagles uit Rosmalen.

André Teulings winnaar regiomix

André Teulings (3/30) won maandag het wekelijkse jeu-de-boulestoernooi van JBV De Walnoot. Jan van Vugt (3/22) sleepte de tweede plaats in de wacht, Josefien Minkels (3/21) werd derde.

Gerard van Esch (3/17) volgde op plek vier. Jo van der Heijden (3/16) bezette de vijfde plaats, Toos Luijten (3/11) eindigde als zesde en Sjaan Lavrijsen (2/16) was dit keer de rode lantaarndrager.

Elke maandag zijn liefhebbers vanaf 13.00 uur welkom om mee te doen aan het toernooi van JBV De Walnoot.